Kobrat on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta tulevaksi kaudeksi.

Kobrien kasvatti Jussi Turja jatkaa Kobrissa ensi kauden kattavalla sopimuksella. Tuleva kausi on Kobrien korisliigajoukkueessa jo kuudes. Turja kärsi loukkaantumisesta lähes puolitoista kautta, mutta viime kaudella 194-senttinen takamies pystyi pelaamaan ehjän kauden.

– Viime kausi sujui totutellessa uudelleen Korisliigan rytmiin ja pystyin pelaamaan 50-60 %:n tehoilla, jos vertaa aikaan ennen loukkaantumista. Kevät sujui jo paremmin ja kesän olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. Toiveissa on, että tulevalla kaudella pystyisin pelaamaan lähes täysillä tehoilla.

Turja valittiin Kobrien ensimmäisellä liigakaudella 12-13 Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Hän on myös pelannut nuorten maaotteluita 36. Tilastollisesti paras kausi oli Kobrien toinen liigakausi jolloin syntyi tehot 9,8pist/2,3levyp/1,1syöttöä ottelua kohden. Viime kauden viimeisessä ottelussa Karhua vastaan, ylittyi myös 1000 Korisliigapisteen raja, kun korisukka heilui 17 pisteen verran

Tuomas Viertola aloittaa viidennen kautensa Lapualla. Viertola luetaan jo lähes Kobrien omiin kasvatteihin, kun ’ihmiskuula’ lempinimen saanut laituri jatkaa myös tulevalla kaudella Kobrapaidassa. Hän on noussut yhdeksi yleisön suurimmista suosikeista kovalla ja uhrautuvalla pelitavallaan. Satakiloinen laituri ei kaihda kontakteja ja on parhaimmillaan kovassa pelissä. Parhaat tilastot Viertolalla on kaudelta 13-14, kun tehot olivat 6,7p/1.6l/1,0s ottelua kohden. Hän on pelannut 30 nuorten maaottelua ja voittanut myös SM-kultaa A-pojissa.

– On hienoa jatkaa Kobrissa ja todellakin sitä tuntee jo muuttuneensa vähän lapualaiseksi. Olemme viihtyneet hyvin täällä ja odotan todella innoissani uutta kautta. Kesäharjoittelu on ollut parasta mitä koskaan ennen ja pelihalut ovat isot.

Kobrien kasvatti, 201-senttinen ja 100-kiloinen, Panu Peltokangas tekee paluun Lapualle. Viime kaudella Peltokangas pelasi Uudenkaupungin Korihaissa, jossa syntyi tilastot 5,5p/2,8lev. Sitä ennen hän pelasi Korisliigaa Lapualla kolmen kauden verran. Peltokangas viihtyy parhaiten ison pelaajan paikalla, joskin kaareltakin syntyy hienoa tulosta. Viime kaudella Korihaissa hän sai paljon vastuuta ja peliaikaa kertyikin lähes 20 minuuttia ottelua kohden.

– Viime kausi Korihaissa sujui kokonaisuutena aika mukavasti. Pieni loukkaantuminen vaivasi melko paljon sarjan keskivaiheilla, mutta onneksi se saatiin kauden jälkeen kuntoon. Lapualla pelaamisessa on kuitenkin oma hohtonsa ja pääsimme tosi nopeasti sopimukseen siitä, että palaan Kobrapaitaan.

– On hienoa, että saimme ’lapualaiset’ jatkamaan ja Panun takaisin Kobrapaitaan. Harjoitukset ovat pyörähtäneet käyntiin ja kaikki näyttää tulevaa kautta ajatellen kohtuu hyvältä. Meillä on tarkoitus nostaa motivoituneita A-junioreita joukkueeseen, mutta palataan niihin siinä vaiheessa, kun Lars on päässyt tekemään viikon pari töitä kavereiden kanssa harjoituksissa. Muutaman amerikkalaispelaajankin kohdalla ollaan siinä tilanteessa, että sopimuspaperia odotellaan allekirjoitettuna takaisin. Toki pelaajamarkkinoilla on kovastikin ja yllättävääkin tarjontaa, joten katsotaan nyt mitä syksy tuo tullessaan, Kobrien Markku Turja toteaa seuran sivuilla.

– Olisimmehan me mielellämme palkanneet Aubreyn ja Damonin myös tulevalle kaudelle, mutta liittohallitus oli sitä mieltä, että on parempi että kaverit eivät enää pelaa Korisliigassa muuta kuin viemällä amerikkalaispelaajan paikan. No nyt meidän suunnitelmana on sitten rakentaa yhä suuremmassa määrin lapualaista joukkuetta ja eihän sitä tiedä josko Ilari Seppäläkin saataisiin jossain vaiheessa takaisin kasvattajaseuraan, Turja kertoo.