Petteri Koponen: ”Ihan kiva olla kentällä”

© Kuva: Salttu Forsström

Petteri Koponen palasi pelikentille, kun Suomi kohtasi kesän viimeisessä harjoitusottelussaan Venäjän. Koposelle peli maistui, mutta 91-100-tappioon päättynyt ottelu jäi harmittamaan takamiestä.

Koponen myönsi, että puolustuspelaamisessa on vielä paljon parantamisen varaa ennen kuin EM-kilpailut pyörähtävät käyntiin ensi viikon torstaina.

– Ihan kiva olla kentällä, mutta kyllä meillä on vielä paljon hommaa. Puolustuspäässä etenkin on vähän vuotanut koko kesän ja meidän pitää löytää siihen lääke ja nopeasti ensi viikkoa ajatellen. Hyökkäyksessä ei ollut mielestäni tänään mitään ongelmaa. 91 pinnaa, että kyllä sillä pitäisi voittaa kotona peli. Meidän pitää saada se homma toimimaan ja pitää edelleen käydä hommia läpi ja olla kaikki samalla sivulla, Koponen analysoi ottelun jälkeen.

Venäjä pääsi jylläämään erityisesti korin alta ja nosteli korin alta yhteensä 42 pistettä joista iso osa tuli helpoista lay upeista.

– Olimme koko ajan askeleen myöhässä. Meidän tapamme puolustaa pick ’n’ roll on pysäyttää pallo ja sitten meidän iso tulee hedgeaamaan. He pääsivät pari kertaa ajamaan meidän yli, kun pienen pitää seurata sitä emmekä mene siitä välistä kuten monessa muussa jengissä mennään. Meidän tavoite on mennä molempien yli ja silloin ison pitää kyllä pysäyttää se pallo tai muuten olemme aina jäljessä, Koponen harmitteli.

Suomen korin alla käyttämä tuplauskaan ei onnistunut, kun apupuolustusta ei aina ollut tai taitavat venäläiset pystyivät pelaamaan pallon vapaalle miehelle.

– Sama korin alla, kun he saivat pallon syvälle, niin välillä oli apua ja välillä ei ollut ja he saivat sieltä sitten helppoja syöttöjä ja sitä kautta helppoja heittoja. Meidän pitää löytää se yhteinen sävel. Puolustuksessa tarvitaan koko ajan se viisi pelaajaa ja pitää tietää koko ajan mitä tapahtuu. Epäröimme vähän liikaa ja mietimme mitä tulee. Siihen meidän pitää löytää nopeasti lääkkeet. Toivottavasti sekin helpottaisi, että kisoissa vähän skouttaamme ja tiedämme mitä vastustaja tekee ja pystymme ehkä vähän muuttamaan ja pelaamaan vähän fiksummin. Kyllä meillä on vielä noissa perusjutuissa säätämistä. Ne pitää korjata nopeasti.

Koponen kärsi koko kesän olkapäävammasta, mutta on nyt pystynyt harjoittelemaan joukkueen kanssa pari viikkoa. Omalta kohdaltaan Koponen nautti päästessään tositoimiin, mutta tulos jätti luonnollisesti toivomisen varaa.

– Muuten ihan ok. Tiesin heti alkuun, että heittäminen on aika vaikeaa mitä se onkin. Oli kiva saada vähän tatsia, mutta aina voi pelata paremmin ja tänään hävisimme. Hyökkäys oli meiltä kuitenkin ihan ok, mutta puolustus oli huonoa. Minulla on vielä muutama päivä aikaa treenata ja päästä parempaan kuntoon ja sitä kautta olla vielä paremmassa iskussa, Koponen muistutti.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.