Susijengin tähti muistuttaa positiivisista asioista – ”Pitää ajatella mitä hyvääkin siellä tehtiin”

© Kuva: Salttu Forsström

Miesten koripallomaajoukkue joutui tunnustamaan Venäjän paremmakseen perjantaisessa harjoitusottelussa lukemin 91-100. Suomen puolustuspelaaminen on ollut joukkueen akilleenkantapää koko kesän, mutta takamiestähti Teemu Rannikko nostaa myös positiiviset asiat esiin.

Suomen takakenttä on muuttunut kesän aikana paljon, kun aluksi Jamar Wilson heilutti tahtipuikkoa. Rannikon palatessa maajoukkueen vahvuuteen, on hän ottanut isoa roolia ja Petteri Koponenkin on vihdoin tervehtynyt pelikuntoon olkapäävammansa jälkeen. Suomella on käytössään nyt kolme hyvin erityyppistä takamiestä, joka antaa valmennusjohdolle mielenkiintoiset mahdollisuudet peluutuksen suhteen. Osviittaa saatiin jo Venäjä-pelissä, jossa hyökkäys rullasi parhaimmillaan jouhevasti luoden vapaita heittopaikkoja.

– Onhan se tietenkin vahvuus, mutta sitä pitää pystyä käyttämään, Rannikko muistutti.

– Teimme 91 pinnaa ja se on tietenkin paljon näissä peleissä, mutta mielestäni meillä on mahdollisuudet tehdä 110 pistettä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla saimme hyviä heittopaikkoja ja heitimme hyvin kolmosia emmekä saaneet kuin kuusi vapaaheittoa. Aseet on parempaan ja se on tietenkin hyvä merkki. Vaikka olen aina ajatellut, että hyökkäämällä voitetaan pelejä, niin täytyy myöntää, että jos omiin tehdään 100 pinnaa, niin silloin menee aika vaikeaksi, Rannikko heitti ottelun jälkeen.

Susijengi pelasi kesän aikana yhteensä kahdeksan harjoitusottelua, joista saldona oli ainoastaan yksi voitto. Puolustuspelaaminen on tuottanut Suomelle vaikeuksia koko kesän, sillä keskimäärin vastustaja on ravistellut susilauman turkkia yli 87 pisteen edestä. Rannikko katsoo kuitenkin myös pelkkien tulosten taakse.

– Italiaa vastaan ainakin puolustimme ihan hyvin ja Turkki sai ensimmäisellä puoliajalla 37 pinnaa eli on siellä hyviäkin juttuja ollut. Israelia vastaan pelasimme voitosta ja saimme viimeisen heiton voitosta ja hävisimme lopulta viisi pinnaa. Ei aina voi ajatella niin, että on huono peli, jos vastustaja tekee 95 pinnaa ja itsekin tekee lähes saman verran, sillä pelissä tulee paljon hallintajaksoja. Totta kai siinä on parannettavaa ja tiedämme sen ja yritämme sitä korjata. Tänään emme puolustaneet tarpeeksi hyvin. Olimme myöhässä monessa tilanteessa ja tämän tasoinen joukkue rankaisee siitä. Jos he pääsevät tähtäämään kolmen pisteen viivan takaa, niin niistä 80 prosenttia menee sisään. Tai jos päästämme kaverin ajamaan tuonne yksi nollaa vastaan, niin se on aina kaksi pinnaa. Lisäksi vastustaja sai yli 30 vapaaheittoa.

Suomen avausotteluun on aikaa enää viisi päivää, mutta Rannikko ei ole joukkueen tilanteesta huolissaan.

– Ei todellakaan. Jos tässä vaiheessa aletaan miettiä negatiivisuuden kautta ja oltaisiin huolestuneita tuolla kopissa, niin emme me silloin tule pärjäämään kisoissa. Totta kai yritämme parantaa peliä, mutta pitää ajatella mitä hyvääkin siellä tehtiin ja sitä kautta lähestyä kisoja. Jos olemme nyt huolissamme ja pidämme päätä maassa kolme päivää ja kiukutellaan treeneissä, niin siitä ei sitten varmasti tule mitään. Joukkueen kesken pitää selventää tietyt asiat puolustuspäässä ja parantaa hyökkäyspelaamista entisestään, että meillä on mahdollisuus voittaa näitä pelejä, muistuttaa Rannikko SuomiKoris-sivustolle.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.