Susijengin takamies tietää Ranskan vaarallisuuden – ”Heidän kanssaan pitää aina olla varuillaan”

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengin avausvastustaja Ranska on muuttunut paljon edelliskisoista, jolloin joukkueet kohtasivat toisensa. Isoja tähtiä puuttuu joukkueesta, mutta Susijengin takamies Jamar Wilson ei anna poissaolojen hämätä.

Wilsonille Ranska on ollut erityinen vastustaja, sillä hän debytoi Suomen maajoukkueessa elokuussa 2015 nimenomaan Ranskaa vastaan. Wilson heitti ottelussa kahdeksan pistettä. Joukkueet kohtasivat samana kesänä toisensa myös Ranskan EM-kilpailujen avausottelussa. Tuolloin Susijengi pakotti Ranskan jatkoajalle Wilsonin pyörittäessä ranskalaisia 21 pisteen edestä.

– Siinä pelissä sattui menemään sisään ja se yksi sellaisista hyvistä päivistä, Wilson pohtii Montpellierin kohtaamista.

– Olen kohdannut Ranskan kahdesti ja harjoitusottelussa pelasimme heitä vastaan hyvin ja toisella kertaa melkein voitimme. Ne asiat on hyvä pitää takaraivossa. Heillä on niin paljon lahjakkuutta ja voittamisen kulttuuria, että heidän kanssaan pitää aina olla varuillaan.

Helsinkiin Ranska on saapunut uudistuneena. Poissa ovat muun muassa kirkkaimpaan tähtikategoriaan kuuluvat Tony Parker, Nicolas Batum ja Rudy Gobert. Lisäksi aiemmin mukana olleet Florent Pietrus sekä Mickael Gelabale ovat lopettaneet maajoukkueuransa.

– Vastassa on erilainen Ranska, mutta se saattaa tarkoittaa myös vaarallisempaa Ranskaa. Heiltä puuttuu tuleva Hall of Fame -pelaaja Tony Parker, mutta tilalla on Euroliigaa pelaava peluri, joka saattaa olla hieman nälkäisempi. Heillä on nyt nuorempia jalkoja. Myös Batumin ja Gobertin puuttumiset ovat heille isoja menetyksiä, mutta he ovat korvanneet heidät hyvillä pelaajilla, varoittaa Wilson SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Susijengin kesä oli tuloksellisesti vaikea, sillä se voitti ainoastaan yhden kahdeksasta pelaamastaan harjoitusottelusta. Suurimpana ongelmana oli puolustuspeli, jota Suomi ei saanut kunnolla rullaamaan. Wilsonin mukaan siihen on kiinnitetty huomiota turnausta edeltävissä harjoituksissa.

– Olemme yrittäneet korjata puolustuksen vuotoja. Olemme tehneet paljon pisteitä, mutta nyt on tärkeintä saada puolustus kuntoon. Olemme tehneet töitä palloskreenien eteen ja pyrkineet parantamaan kommunikaatiota, jotta kaikki ovat samalla sivulla. Meidän täytyy saada stoppeja voittaaksemme pelejä.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.