Susijengin tappio Slovenialle jätti paljon jossiteltavaa. Yksi suurimmista oli viime hetken tuomio, jossa Jamar Wilsonille vihellettiin virhe, jonka avulla Slovenia nousi voittoon.

Wilsonin yritti pysäyttää Slovenian ykköstähti Goran Dragicia, mutta erotuomari näki tilanteessa Wilsonin rikkoneen. Dettmannin mukaan tilanteesta olisi voitu viheltää myös hyökkääjän virhe Dragicille.

– Katsoimme sen Jammun tilanteen uudestaan ja aika moni viheltäisi sen toisinpäin. Nämä ovat sellaisia pieniä tilanteita. Dragic ajoi suoraan häntä päin ja varmasti kaikki suomalaiskatsojat olivat sitä mieltä, että se oli hyökkääjän virhe. Ne ovat tuollaisia tilanteita, jotka kuuluvat tähän peliin, Dettmann harmitteli.

– Voidaan miettiä montako niistä kohdistui meihin ja monta Sloveniaan. Jos yleisesti katsoo peliä ja miettii sitä erotuomarin kannalta, niin oleellinen kysymys on, että montako tuomiota oli sellaista, että ne tulivat väärään peliin. Tuossakin oli niitä ihan riittävästi ja varmasti kaikki tiedämme mistä ne tulivat, Dettmann jatkoi.

Suomi oli suurimman osan ottelusta tappiosta, mutta nousi lopussa voittotaisteluun. Lopussa Suomella oli paikka vielä tasoihin, mutta Lauri Markkasen vaikea heitto ei onnistunut.

– Joukkue saa sen kirivaihteen päälle sillä henkisellä voimalla mitä joukkueella on ja tehtiinhän me aika uskomattomia suorituksia siinä. Itse asiassa viimeisessä heitossa kaikki muu meni hyvin, mutta se jäi yhtä syöttöä uupumaan. Sasu (Salin) oli ihan vapaa ja se oli sitä heittoa varten mitä me pelasimme. Nyt se viimeinen syöttö jäi tekemättä, Dettmann harmitteli.

Salttu Forsström