Susijengin kapteeni odottaa kovaa iltapuhdetta – ”Fyysinen peli on tiedossa”

© Kuva: fiba.com

Susijengi ei ehdi kauaa lauantaista Slovenia-tappiota murehtia, kun edessä siintää jo seuraava haaste. Suomi kohtaa sunnuntai-iltana ennakolta yhden päävastustajistaan Puolan.

Suomi jäi kolmen pisteen päähän kisojen toisesta yllätyksestään, mutta joutui lopulta tunnustamaan Slovenian paremmakseen.

– Hyvä taistelu. Ehkä ensimmäisellä puoliajalla annoimme liikaa pinnoja ja se ehkä vaikeutti toisen puoliajan taistelua. Onneksi saimme koreja, pääsimme peliin mukaan ja annoimme itsellemme mahdollisuuden voittaa. Tiukoissa peleissä joskus käy näin ja toinen joukkue on parempi. Ei voi mitään. Otetaan tästä opiksi, Susijengin kapteeni Shawn Huff pohti lauantaista Slovenia-ottelua SuomiKoris-sivustolle.

Sunnuntaina vastaan asettuva Puola on hyvin erityyppinen joukkue kuin Susijengin aiemmin kohtaamat Ranska ja Slovenia. Puolalta löytyy korin alle mörssäriksi peräti 216-senttinen ja lähes 140-kiloinen Przemek Karnowski. Pituutta tuovat myös avainpelaajiin lukeutuvat 206-senttinen Damian Kulig ja muutaman sentin lyhyempi Aaron Cel. Joukkueen peliä pyörittävät takamiehet Mateusz Ponitka, Adam Wazczynski sekä AJ Slaughter.

– Puola on fyysinen joukkue. Heidän isot miehet ovat todella isoja ja heidän laiturinsa ovat isoja. Sillä tavalla hieman erilainen vastustaja kuin Slovenia ja Ranska. Fyysinen peli on tiedossa. Olemme pelanneet aika usein heitä vastaan ja molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja sitä kautta jännä nähdä mitä tulee.

Suomi ja Puola ovat kohdanneet toisensa usein vuosien varrella. Viime vuonna pelatussa harjoituspelissä Suomi oli vahvempi, mutta edellisissä EM-kisoissa Puola riisui Suomen aseista ja jyräsi voittoon.

– Silloin he olivat paremmin valmistautuneita peliin. He tekivät tarvittavat muutokset ja olivat valmiita meitä vastaan. Nyt on meidän vuoro vastata siihen. Rungot ovat samat, mutta kuitenkin vähän eri joukkueet, Huff muistuttaa.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.