Petteri Koponen: ”Emme luovuta ikinä”

© Kuva: fiba.com

Petteri Koponen pelasi turnauksen parhaan ottelunsa Puolaa vastaan, kun hän iski taululle 21 pistettä. Koponen nousi erityisesti ratkaisuhetkillä isoon rooliin johdattaessaan Suomen voittoon.

Koponen aloitti ottelun vahvasti ja otti aktiivisesti ratkaisuja ensimmäisellä neljänneksellä. Sen jälkeen Suomen hyökkäyspelaaminen tyrehtyi ja Koposelle tuli yli kahden neljänneksen jakso, jolloin pisteitä ei tullut. Jatkoajalla hän oli kuitenkin täyttä rautaa upottaen useita tärkeitä koreja. Koponen aloitti ottelun vahvasti ja otti aktiivisesti ratkaisuja ensimmäisellä neljänneksellä. Sen jälkeen Suomen hyökkäyspelaaminen tyrehtyi ja Koposelle tuli yli kahden neljänneksen jakso, jolloin pisteitä ei tullut. Jatkoajalla hän oli kuitenkin täyttä rautaa upottaen useita tärkeitä koreja.

– Nyt oli vähän parempi fiilis ja käsi menee eteenpäin koko ajan. Se vaihtelee päivittäin paljon ja se on jännä juttu, mutta toivottavasti se menee koko ajan eteenpäin, että pystyy auttamaan enemmän joukkuetta. Itselle on tietenkin joskus vaikeaa, kun haluaisi tehdä enemmän, mutta pystyn auttamaan joukkuetta. Pakko olla tyytyväinen, kun on kolmesta pelistä kaksi voittoa, mutta emme halua lopettaa tähän. Haluamme voittaa vielä kaksi peliä ja sitä kautta pedata hyvät asetelmat jatkoon, Koponen totesi Puola-ottelun jälkeen.

Suomi oli pitkään selkä seinää vasten ja tilanne näytti jo menetetyltä, kunnes Koponen ja Markkanen ottivat muun joukkueen reppuselkään ja yksi pelaaja toisensa jälkeen nosti tasoaan ottelun ratkaisuhetkillä.

– Emme luovuta ikinä ja on pakko nostaa hattua joka jätkälle. Näytti jo siltä, että olisimme hävinneet pelin, mutta sieltä vain noustiin ja käännettiin peli voitoksi. Nyt on kaksi peliä jäljellä ja koetetaan niistäkin nipistää voitot. Maanantainen lepopäivä tulee tarpeeseen varmaan joka jätkälle.

Suomi näytti surfaavan jo helponoloiseen voittoon, kun Susijengi repäisi jo 14 pisteen johdon toisella neljänneksellä. Puolan taktiset muutokset kuitenkin tepsivät ja pysäyttivät Suomen hyökkäyspelaamisen eikä Suomi ollut löytää siihen lääkkeitä. Koposen mukaan peli toi mukanaan myös pelillisiä kysymysmerkkejä.

– Meillä oli vaikeuksia, kun Puola vaihtoi paljon pick’n’ rolleja ja skreenejä emmekä löytäneet oikein ratkaisuja ja välillä hyökkäyksemme puuroutui. Se oli se syy miksi he pääsivät peliin mukaan ja johtoon. Sitten vaihdoimme siten, että minä ja Lauri pelasimme palloskreeniä ja sitten, kun tuli pieni mismatch, niin laitettiin Laurille palloa korin alle. Niin taitava kaveri rankaisi sitten puolalaisia. Kyllä meidän pitää jatkoa varten löytää tuohon vähän aseita, ettei mene liikaa seisomiseksi, Koponen pohti.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.