Petteri Koponen kokeili erikoista vapaaheittotyyliä – ”Totesin, ettei tässä ole mitään järkeä”

© Kuva: fiba.com

Olkapään hermovamman kanssa koko kesän taistellut Petteri Koponen alkaa hiljalleen päästä vauhtiin. Kreikkaa vastaan heitto kulki jo erinomaisesta ja tuloksena oli 24 pistettä.

Koponen näytti vanhaa tuttua osaamistaan ja oli aivan erinäköinen pelaaja kuin vielä turnauksen avausottelussa Ranskaa vastaan. Koponen pudotti kovia heittoja sisään johdattaessaan Suomen voittoon.

– Vahva meillä peli meiltä, sillä Kreikka ei ole missään nimessä huono joukkue. Heillä on ollut aina vaikeaa aloittaa pelit tässä turnauksessa, mutta he ovat aina tulleet takaisin. Loistavat 40 minuuttia meiltä. Sitten Rannikko tuli ja pisti homman jäihin, Koponen kertasi ottelua.

Koponen kantoi Suomea ottelun alussa ja lopussa konkari Teemu Rannikko nousi isoon rooliin sinetöiden voiton Suomelle.

– Teemu näytti arvonsa lopussa. Hän teki tärkeitä juttuja, rauhoitti peliä ja toi yhden pelaajan, joka pystyy käsittelemään palloa.

Vaikka Koposen peli näyttää jo huomattavasti luontaisemmalta ja paremmalta, niin hän on vielä kaukana parhaasta kunnostaan. Hän ei vieläkään pysty tekemään kunnollisia voimaharjoituksia kädellään, mutta on pystynyt sopeuttamaan heittoaan vaikeassa tilanteessa.

– Ei nouse edelleenkään enempää kuin kolme kiloa. Kokeiltiin juuri punttisalilla, ettei ilman jalkoja nouse kolmea kiloa enempää. Heitossa, kun saa vähän jalkoja mukaan, niin se tuntuu ihan hyvältä. Olemme löytäneet pari sellaista liikettä, jotka siihen auttavat, mutta ei se voima ole yhtään parantunut.

– Kun kuljetuksesta saa momentumin mukaan, niin se tuntuu jo yllättävän hyvältä. Vaparit ovat vaikeimmat ja niihin joutuu keskittymään. Olen vähän joutunut muuttamaan miten niitä heitän ja seuraan sitä palloa. Nekin menivät tänään kuppiin ja toivottavasti jatkuu saman lailla lopputurnauksen, Koponen valotti tilannettaan.

Sloveniaa vastaan Koponen yritti saada lisää voimaa vapaaheittoonsa ottamalla hyppyheiton. Siihen hänen ei kuitenkaan tarvitse enää turvautua.

– Ei tarvitse. Koetettiin treeneissä vähän hakea, että astun sen pallon perään ja sitä kautta saada voimaa.

Koponen myöntää kokeilleensa myös alakautta vapaaheittoja.

– Kyllä me sitäkin vähän vitsailimme, kun Vilppaan ensi kauden jenkki heittää vaparit alakautta, niin jätkät alkoivat sanoa, että ala heittämään alakautta. Kyllä minä muutaman heitin treeneissä, mutta totesin, ettei tässä ole mitään järkeä, Koponen naurahti.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.