Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla

Islanti piti loisto-otteillaan huolen, että Susijengin viimeisestäkin ottelusta kotiyleisönsä edessä tuli kynsienjärsijä. ”Meillä ei ole mitään hävittävänä” -asenteella pelanneet islantilaiset raatoivat, puristivat ja tönivät Susijengin ahtaalle läpi ottelun. Puoliajan jälkeen näytti jo hetken pahalta, mutta loppujen lopuksi kotijoukkue nappasi rutiininomaisen voiton.

– Islanti pelasi sitkeästi ja kovaa. Se on islantilaista koripalloa, he eivät koskaan luovuta, ja jollet ole valmiina, niin se koituu kohtaloksi. Meillä oli vaikeuksia löytää pelirytmi ja he onnistuivat satuttamaan meidän kivijalkojamme, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi pelasi Helsingissä yhteensä viisi ottelua, joista Susijengi voitti kunnioitettavasti neljä voittoa ja sijoittui alkulohkon toiseksi. Nyt Susijengi matkustaa Istanbuliin, jossa se kohtaa viikonloppuna EM-kisojen neljännesvälierissä Italian.