Susijengin konkari hehkutti tunnelmaa – ”En ole urallani kokenut mitään vastaavaa”

© Kuva: fiba.com

Tuukka Kotti aloitti maajoukkueuransa jo vuonna 2000 ja on 208 maaottelullaan kautta aikain eniten miesten maaotteluita pelannut suomalaispelaaja. Vaikka Kotti osallistuu nyt viidensiin arvokisoihinsa, myöntää hän kotikisojen olleen hänen urallaan ainutlaatuiset.

Suomi päätti EM-alkulohkon voitolla Islannista ja viiden ottelun saldoksi tuli komeasti neljä voittoa, joka riitti lohkon kakkossijaan. Islanti piti Suomea tiukoilla, mutta kuten aiemmissa voitto-otteluissa, Suomi sai kairattua väkisin ottelusta voiton.

– Islanti oli todella vaikea ja ihan erilainen joukkue kuin muut. Islanti pelasi todella nopeasti ja liikutti palloa hyvin. Olimme aluksi vaikeuksissa, mutta onneksi piristyimme toisella puoliajalla ja hoidettiin homma kotiin. Upeat fanimme ansaitsivat voiton tästä viimeisestä pelistä, Kotti totesi ottelun jälkeen.

Ottelun jälkeen pelaajat kävivät kiittämässä yleisöä mahtavasta kannustuksesta ja koko halli seisoi osoittaen suosiota. Upea tapahtuma sai siten upean päätöksen. Kotti myöntää, että kiitoskierroksella oli iso tunnelataus.

– Oli joo. Tämä on ollut mieletön viikko enkä ole urallani kokenut mitään vastaavaa. Muut kisat ovat olleet hienoja, mutta tämä on ollut jotain erityistä ja tässä on ollut koko Suomi mukana. Olen erittäin kiitollinen, Kotti kiitteli.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.