Suomi selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon EM-kilpailuissa edellisen kerran vuonna 1967. Nyt Susijengillä on mahdollisuus toistaa historiaa, kun se kohtaa lauantaina neljännesvälierässä Italian.

Suomi pelasi upean alkulohkon voittamalla neljä ottelua. Alkulohkon päättäneen Islanti-ottelun jälkeen Teemu Rannikko piti jalat tiukasti maassa ja käänsi katseet lauantain jatkopeliin.

– Kyllähän nyt on se vaikein peli. Jotenkin tätä Islanti- ja Puola-peliä lukuun ottamatta olimme lähtökohdallisesti altavastaajia. Alkulohkossa on suurempi yllätysmomentti plus 13 000 suomalaisfania ja nyt menemme Istanbuliin pelaamaan Italiaa vastaan. Emme voi ajatella, että pelasimme alkulohkon 4-1 ja olemme hirveän hyvä joukkue. Olemme osoittaneet olevamme hyvä joukkue, mutta Italiaa vastaan mikään ei tule ilmaiseksi. Siitä tulee todella vaikea iltapuhde meille, mutta kaikkihan siinä on mahdollista, Rannikko mietti.

Suomi on edennyt jatko-otteluihin kaikissa 2010-luvun EM-kilpailuissa, mutta Suomi ei ole edennyt kahdeksan parhaan joukkoon. Rannikon mielestä tällä joukkueella aika on kypsä ottaa se seuraava askel.

– Se olisi tarkoitus. Kaikki eväät tällä joukkueella on ja kaikki on mahdollista. Lähdemme Istanbuliin ja pelaamme Italiaa vastaan, mutta ei se silti mikään sellainen ole, että jaha käydääs pelaamassa ja mennään jatkoon. Kyllä se vaatii 40 minuuttia erittäin hyvää koripalloa. Väitän, että pitää pelata kisojen paras peli, että mennään jatkoon.

Italia ja Suomi kohtasivat kahdesti kesän aikana ja Rannikon mukaan niistä peleistä ammennetaan tietoa lauantain otteluun.

– Kyllä meidän pitää tehdä ne tietyt asiat mahdollisimman hyvin ja käydä Italia läpi. Pelasimme kaksi hyvää peliä heitä vastaan kesällä ja siitä tulee varmasti kova fyysinen vääntö.

Salttu Forsström