Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viime kaudella runkosarjassa sijalle 8. Tamperelaisten into pudotuspelikoripallosta kesti vielä puolivälierien avausottelun puoliväliin asti, mutta sen jälkeen Vilpas polkaisi kaasupolkimen lattiaan ja kaasutti Pyrinnöltä karkuun otteluvoitoin 3-0.

Pyrinnön leirissä oltiin luonnollisesti pettyneitä, mutta kesän aikana Pyynikillä vaihtui saluunan pyörittäjä ja tamperelaisryhmä lähtee uudella sykkeellä tulevaan kauteen. Sami Toiviainen vaihtoi Kauhajoelta Pyrinnön penkin päähän ja toi mukanaan tutun hahmon, joidenkin kuvailujen mukaan jopa härkämäisen korinalusjyrsijän.

– Toiviainen on meille tuonut ainakin perheenjäsenensä, Devonne Gilesin (203/34), mikä nyt ei varsinaisesti yllättänyt ketään, nauraa Pyrintö-laituri Joonas Cavén (211/22) Koripalloliiton tiedotteessa.

Gilesin ympärille Toiviainen kasasi yhden mielenkiintoisimmista jenkkinelikoista koko sarjassa. Kokenut, kovissa eurooppalaisissa sarjoissa marinoitu Brian Asbury (201/30) tuo Gilesille etukentälle kaverin, jonka johdolla Pyrinnön etukenttä ei kalpene etukäteisvertailussa yhdenkään liigajoukkueen vastaavalle osastolle. Takakentälle monipuolista osaamista tuovat sähäkkä Jua’yan Green (188/25) ja 196-senttinen Kenneth Manigault (26).

Kotimaisella osastolla Pyrintö sai pidettyä runkonsa pitkälti kasassa, mutta Ville Pekkolan ja Justus Kilpisen jättämää aukkoa tamperelaisryhmä sai paikkaamaan niin ikään tutun naaman. Vuoden verran Kouvolan Manskarin yleisöä viihdyttänyt Osku Heinonen palaa Pyynikille tuttuun paitaan ja tarjoaa Toiviaisen palettiin luotettavan sekä äärimmäisen laadukkaan roolipelaajan.

– Kohtalaisessa vaiheessa ollaan, mutta varmasti kaikilla on vielä tässä kohtaa kautta tehtävää, Toiviainen linjaa.

– Kävimme Virossa pelaamassa kauden alla harjoitusotteluita. Iso askel on menty kuitenkin eteenpäin joukkueena kohtalaisen lyhyessä ajassa.

Pyrinnön kotimaisen kaartin kärkiryhmä koostuu niin ikään tutuista kasvoista. Antero Lehto johtaa Pyrinnön pakettia takakentältä järkkymättömällä varmuudella ja Petri Heinonen tuo vitospaikalle 453 ottelun verran liigakokemusta.

Mielenkiintoisin kotimainen nimi Pyrinnön riveissä on kuitenkin, edelleen, Joonas Cavén. Kesän jälleen Susijengin harjoitusvahvuudessa viettänyt Cavén lähtee kauteen innolla ja valmiina ottamaan taas askeleita eteenpäin pelaajana. Myös joukkueen potentiaali näyttää Cavénin silmiin varsin lupaavalta.

– Susijengi-kesä tarjosi pari kovaa treenikuukautta ja sama tahti on jatkunut Pyrinnön kanssa. Kun pääsee treenaamaan Suomen parhaiden kanssa, niin siinä kehittyy väkisinkin, Cavén heittää.

– Kaikki kotimaiset pelaajat ovat tamperelaisia ja tuntevat toisensa, mikä on ehdottomasti vahvuus. Kaikki pelaajat pelaavat toisilleen ja ovat valmiita uhraamaan omat tilastot joukkueen edun nimissä.