BC Nokian liigakausi 2017/18 käynnistyi lauantai-iltana Nokian palloiluhallilla, kun se sai vieraakseen sarja-avauksessa voiton veivanneen Espoo Unitedin. Jännittävien vaiheiden jälkeen näätäpaidat nousivat päätösjaksolla ensin Unitedin rinnalle ja lopulta ohi, voittaen kamppailun numeroin 90-87 (40-52).

Nokian palloiluhallin asiantunteva ja äänekäs kotiyleisö sai nauttia lauantai-iltana ensiluokkaisesta korisviihteestä, kun sarjanousija Espoo United saapui näätäpaitojen vieraaksi. Unitedin hallussa pitkään kulkenut ottelu kääntyi kuitenkin päätösjaksolla isännille, näiden kurottua eron ensin umpeen ja kaasutettua lopulta 90-87 (40-52) –kotivoittoon.

Toiselle puoliajalle 12 pisteen takamatkalta lähtenyt kotijoukkue aloitti kolmannen neljänneksen pirteästi, puristaen 11-2 –runilla tiensä jo kolmen pisteen iskuetäisyydelle. Päätösjakson alussa BC Nokia väänsi seuraavan kerran kaasuvaijeria tiukemmalle, nousten neljän pisteen päästä neljän pisteen johtoasemaan noin kolmen minuutin vahvan jakson aikana.

Joukkueet kulkivat miltei tasatahdissa ottelun viimeiselle kahdelle minuutille asti, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti vapaaheittoviivalta BC Nokia. Siinä missä Jervon Pressley ja Okko Järvi tuskastelivat vapaaheittojensa kanssa, pussittivat Leyton Hammonds, Lawrence Gilbert Jr. sekä kaikki yrityksensä bonusviivalta, nostaen näätäpaidat 89-82 –johtoon noin 45 sekuntia ennen päätössummeria.

United viritteli vielä kiriä Omar Calhounin sekä Samuel Haanpään siivittämänä, mutta vierasjoukkueen näkökulmasta kiri jäi valitettavalla tavalla lyhyeksi. Lopulta Calhounin onnistuminen juuri päätössummeria ennen jäi vain laihaksi lohduksi Unitedille, urheilullisen laiturin kaventaessa loppunumerot Nokian palloiluhallin tulostaululla lukemiin 90-87.

– Ensimmäisen puoliajan olimme askeleen tai puoli myöhässä ja mietimme aivan liikaa. Toisella puoliajalla pystyimme pakottamaan Espoon tekemään paljon enemmän töitä pisteiden eteen. Toinen puoliaika osoitti, että tässä joukkueessa on sydäntä ja he pitävät toistensa puolia, iloitsi BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen Korisliigan sivuilla.

Isäntien riveistä vahvinta jälkeä tekivät joukkueen pisteykkönen Gilbert Jr. (24/6/4 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa) sekä 20 pistettä heittänyt ja 5 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Vincent Council. Kävelevä matchup-ongelma Eldar Skamo kirjautti tilastorivikseen 14 pistettä, 6 levypalloa ja 2 koriin johtanutta syöttöä ja tärkeillä hetkillä tarkkaa työtä vapaaheittoviivalla tehnyt Hammonds nakutti 12 pistettä.

Unitedin urheilullinen laituri Calhoun jatkoi siitä mihin sarja-avauksessa jäi ja urheili vierailijoille 33 pistettä ja 6 levypalloa. Darius Moten (16/8/3 syöttöä) ja Jervon Pressley (13/7) väläyttelivät osaamistaan ja Samuel Haanpää jatkoi Calhounin tapaan vahvoja otteitaan, maalaten tilastolakanalleen 13 pistettä, 9 levypalloa ja 4 koriin johtanutta syöttöä.