Espoo United pelaa lauantaina toisen ottelunsa Korisliigassa. Vierasottelussa vastassa viime kauden seitsemänneksi päättänyt BC Nokia. Lauantain ottelu on kotijoukkueen kaudenavaus, sekä 20-vuotisjuhlaottelu. United lähtee haastamaan BC Nokian yhden voitokkaan ottelun jo pelanneena.

United on vahvistunut ensimmäisen ottelunsa jälkeen. Espoolaisjoukkue marssittaa, mitä todennäköisimmin kentälle, odotetun vahvistuksensa korinalustaisteluihin. 203-senttinen, viime kauden Saksan Pro A:ssa Dresden Titansien riveissä pelannut Jervon Pressley liittyi joukkueeseen kuluvalla viikolla. Hamptonin yliopistosta ammattilaisuralle lähtenyt Pressley viimeisteli Pro A:ssa 11 ottelussa 11,1 pistettä ottelua kohden ja haki levypalloja 6,9 keskiarvolla.

Päävalmentaja Ville Neva uskoo Pressleyn olevan hyvä lisä joukkueeseen.

– Jervon liittyi joukkoomme keskiviikkona. Takana kaksi yhteistä harjoitusta ja muutama palaveri, joten nyt ollaan tietysti yhä tutustumisvaiheessa. Ensivaikutelman perusteella, kyseessä on kuitenkin erittäin ulottuva screen & roll-sentteri, joka pystyy kommunikoimaan joukkueelle puolustuksessa ja tykkää pelata kontaktissa. Sopii meidän joukkueen ideologiaan.

– Tässä kohtaa joukkueeseen liittyminen tuo tietysti omat haasteensa sulavan yhteistyön näkökulmasta. Samalle sivulle pääseminen pelitavan ja joukkueen kanssa ottaa oman aikansa, mutta uskon että hän pystyy kyllä auttamaan joukkuettamme heti alusta asti.

Lauantain ottelusta on odotettavissa vauhtia, sekä heittopaikkojen tehokasta hyödyntämistä molemmissa päissä.

– Pirteän avauspelin jälkeen on jatkettu pelaamisen peruskiven valamista vähän uudella miehityksellä nyt parin päivän ajan. Nokia vaikuttaa vauhdikkaalta ryhmältä, joka etsii paljon kolmen pisteen heittopaikkoja. Odotettavissa on siis kahden vauhtiin pyrkivän joukkueen kohtaaminen, espoolaisvalmennus ennakoi.

Kauden ensimmäisessä ottelussa nähtiin vakuuttavia otteita ja onnistumisia laajalla rintamalla. Omar Calhounin, Okko Järven ja Samuel Haanpään tehokkaita viimeistelyjä sekä Lauri Toivosen otteita puolustuspäässä tarvitaan myös lauantaina. Vielä epäselvää on kumpi kokeneesta kaksikosta Jeb Ivey vai Jokke Järvinen johtaa peliä viikonloppuna. Mielenkiintoista on nähdä miten Darious Moten on saatu remmiin mukaan, nyt kun laituri on päässyt harjoittelemaan joukkueessa muutaman päivän ajan.

Päävalmentajan mietteissä menestykseen tulevissa otteluissa tarvitaan jatkuvaa kehitystä monella osa-alueella.

– Laadukkaan siirtymäpuolustuksen, kovan levypallotaistelun ja jatkuvan kommunikoinnin avulla, annamme itsellemme parhaan mahdollisuuden viedä peliämme eteenpäin ja sitä kautta menestyä, Neva veistelee seuran sivuilla.