Loukkaantumiskierteessä painiva Salon Vilpas tekee muutoksen ulkomaalaisosastolleen. Kaksi ottelua viidestä voittaneen Vilppaan ja laitahyökkääjä Canyon Barryn tiet eroavat ja 178-senttinen takamies John Jordan saapuu Saloon perjantaina. Vilpas kohtaa sunnuntaina tappiottoman Joensuun Katajan vieraskentällä.

 

Vilpas ei ole ollut onnettaren suosiossa Korisliigan ensimmäisten viikkojen aikana, sillä maajoukkuemiehet Mikko Koivisto ja Matias Ojala ovat edelleen sivussa ja keskiviikkona rosteri kapeni entisestään, kun kolmas susijengiläinen Teemu Rannikko joutui kuumeen kouriin bussimatkalla.

– Jouduimme tekemään Canyonin kanssa vaikean päätöksen, mutta pitkässä juoksussa uskon tämän olevan oikea ratkaisu joukkueen rakenteen kannalta. Joukkueemme kaipaa enemmän pallollista taitoa ja luomiskykyä erityisesti nopeissa ja ajotilanteissa. Teemu on jäänyt ensimmäisissä peleissä liian yksin pallolliseksi edunluojaksi muille pelaajille, ja tarvitsemme hänen rinnalleen toisen pelaajan joka luo eri tavalla tilanteita. Tämä siirto tekee meistä pienemmän, mutta selkeästi taitavamman ja nopeamman joukkueen. Samalla saamme lisää yhden pallollisen puolustajan, jolla riittää nopeus ja fyysisyys sarjan parhaimpia takamiehiä vastaan, perustelee päävalmentaja Joonas Iisalo uutta hankintaa seuran tiedotteessa.

198-senttinen Canyon Barry pelasi Vilppaassa viisi ottelua vajaan 23 minuutin peliajalla ja tilastoikseen hän kirjasi 9.8 pistettä ja 2.4 levypalloa.

John Jordan on mielenkiintoinen pelaaja. Juuri 25 vuotta täyttänyt takamies valmistui vuonna 2015 Texas A&M Corpus Christi -yliopistosta tehoilla 15.6/3.9/5.2 syöttöä. Kaksi viimeistä kauttaan Jordan pelasi NBA:n kehitysliigassa, josta hän on tuore liigamestari Toronto Raptors 905 -joukkueen riveistä. Siellä hän teki tilastot 5.9/2.5/3.2 syöttöä per ottelu.

– Jordan on hyvin paljon Juwan Statenin tyylinen pelaaja eli nopea ja atleettinen. Heittovoimasta kertoo, että hän osui viime kaudella NBA-kolmosrajan takaa yli 40 prosentin tarkkuudella ja hänen roolinsa mestarijoukkueessa kasvoi koko ajan, kuvailee Iisalo.

Houstonista kotoisin olevan Jordanin meriittilistalta löytyy myös NBDL-liigan donkkimestaruus viime kaudelta. Kovapomppuisen takamiehen pompuksi on mitattu vauhdista 50 tuumaa eli 127 senttiä ja paikaltaankin mies irtoaa 97 sentin korkeuteen eli hän tuo varmasti yleisölle mukavaa seurattavaa.