Sarjakärki Kouvot (6/1) lähtee sunnuntaina reilun viikon pelitauolta Espooseen jossa se kohtaa sarjanousija Unitedin (1/6).

Kouvot on voittanut kuusi viimeistä otteluaan ja kaikki kolme pelaamaansa vierasottelua. Pitkähkö pelitauko voi kuitenkin näkyä pelaamisessa varsinkin ottelun alussa. Arttu Saarijärvi tekee paluun Kouvojen pelaavaan kokoonpanoon.

– Vastassa on Korisliigan pisimpään hiottu konsepti, ja sitä kautta kenties parhaiten roolitettu joukkue tässä vaiheessa kautta. Kaunisto, Gipson ja Skeen -kolmikko pakottaa vastustajan kuin vastustajan reagoimaan molempien korien alla. Meidän avaimet tähän peliin liittyvät levypallopeliin omassa päässä, sekä samanaikaisesti vauhdikkaaseen ja kärsivälliseen tilankäyttöön hyökkäyksessä, Espoo Unitedin päävalmentaja Ville Neva toteaa Kouvojen sivuilla.

Kouvot pääsee pitkästä aikaa tulevaan otteluun täydellä vahvuudellaan kun Arttu Saarijärvi (4.0/5.0) tekee kauden avausottelun jälkeen paluun tuttuun kouvopaitaan. Kun lisäksi Severi Kaukiainen (5.2/0.7) on pelannut viime otteluissa vahvasti saa Kouvot jälleen syvyyttä joukkueeseen eivätkä avainpelaajat joudu pelaamaan liian suuria minuutteja. Kouvojen alkukauden vahvuus on ollut puolustuksen pitävyys, vahva etukenttä ja joukkueen laaja onnistuminen hyökkäyspäässä kun peräti kuusi pelaajaa on heittänyt keskiarvonsa kaksinumeroisille pisteille.

– Tämä on vaarallinen ottelu meille. Pitkä pelitauko, vähän joukkueharjoittelua ja paljon fysiikkaharjoittelua alla. Espoo United on suhteellisen kookas pelipaikoilla 1-3. Ivey, Calhoun, Haanpää ja Järvi pystyvät +20-iltaan, jos saavat flow-tilan päälle. Edellä mainitun päälle Espoo Unitedilla on normaalia enemmän vaihtava puolustus, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen pohtii ottelun asetelmia.