Suomalaispelaajan kausi Saksassa alkanut vahvasti – ”Alkukausi on mennyt suunnitelmien mukaan”

© Kuva: Ilari Isotalo

Anni Mäkitalo siirtyi täksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavan Donau-Riesin joukkueeseen. Kausi on alkanut sekä joukkueelta että Mäkitalolta erinomaisesti, sillä Donau-Ries pitää sarjan kärkipaikkaa ja Mäkitalo on saanut hyvin luottoa uudessa joukkueessa.

Sponsorinimellä Wohnbau Angels pelaava Donau-Ries on aloittanut kautensa erinomaisesti voittaen seitsemästä ottelustaan kuusi. Viime kaudella joukkueen kompastuskiveksi koitui heikko alkukausi eikä loppukauden kiri riittänyt pudotuspelipaikkaan. Ennen kauden alkua Mäkitalo korosti hyvän alun merkitystä ja se on toteutunut.

– Voi olla tosi hyvillä fiiliksillä. Alkukausi on mennyt suunnitelmien mukaan ja olemme voittaneet sellaiset joukkueet jotka ennalta meidän on pitänytkin yhtä lukuun ottamatta ja sitten kaadoimme myös Wasserburgin.

– Olemme pelanneet kotona hyvin ja olemme nyt jaetulla kärkisijalla. Kohtaamme vielä Hernerin ja sitten maajoukkuetauon jälkeen meillä on kovia joukkueita vastassa, mutta voimme lähteä niihin luottavaisesti, Mäkitalo purkaa joukkueen alkukautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Edellisottelussa nähtiin mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen, kun Donau-Ries sai kotihalliinsa vieraaksi Bundesliigaa viime vuodet hallinneen Annika Holopaisen Wasserburgin. Donau-Ries otti ottelusta makean voiton aiheuttaen samalla EuroCup-joukkueelle sen kauden avaustappion Bundesliigassa.

– Ei voitto täysin yllätys ollut, sillä pelasimme kotonamme ja valmentaja korosti ennen peliä, että joukkue on voittanut Wasserburgin viimeisen kuuden vuoden aikana kahdesti, joten eivät he voittamattomia ole. Heillä on joukkueessaan kymmenen ammattilaista eikä yhtään saksalaispelaajaa ja heillä oli alla rankka tappio EuroCupissa. Kyllähän tuollainen voitto tuo itseluottamusta ja osoittaa, että voimme voittaa kenet tahansa.

Mäkitalo ei voitetun ottelun jälkeen lähtenyt paukuttelemaan Holopaiselle henkseleitä, vaikka kuulumisia luonnollisesti vaihdettiinkin.

– Juttelimme ottelun jälkeen ihan hyvillä fiiliksillä, mutta Annikaa harmitti vielä myös heidän EuroCup-tappio, joten en lähtenyt liikaa tuulettelemaan, vaikka voitimmekin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.