Viidestä viimeisestä ottelusta neljä voittoa. Tyynenmeren divisioonan ykkönen ja läntisen konferenssin kolmas. Hallitseva NBA-mestari Golden State Warriors on kovassa vireessä juuri nyt. Miami Heat vierailee Oracle Arenassa tiistaiaamuna 05:30 Suomen aikaa ja syitä ottelun katsomiselle voisi luetella pitkään.

Warriorsin kauden ensimmäiset askeleet olivat takkuisia, mutta joukkue vaikuttaa juuri nyt kehittyvän peli peliltä. Mestaruuskrapulasta ei ole tietoakaan, kun Golden State nappasi Curryn, Durantin ja Klay Thompsonin johdolla kolmen pelin vieraskiertueelta kolme voittoa, viimeisenä Denver Nuggetsilta sunnuntaiaamuna. Valmentaja Steve Kerr oli voittojen jälkeen tyytyväinen ja uskoi joukkueen sisäistäneen jotain uutta ja tärkeää.

Miamin kausi on alkanut nihkeästi. Yhdeksästä pelistä neljä voittoa, joka riittää läntisessä konferenssissa sijaan kymmenen. Joukkue otti sunnuntaina kuitenkin maistuvan voiton Los Angeles Clippersistä, mikä varmasti nostaa itseluottamusta Warriors-ottelun edellä.

Joukkueista löytyy huippuosaamista kaikille osa-alueille. Curry on tehnyt 26,7 pistettä ottelua kohden, joukkueestaan eniten. Draymond Green ottaa levypallot 7,8 keskiarvolla. Kevin Durant on liigan toiseksi paras blokkaaja lukemalla 2,4.

Heatin keulahahmo ja sielu on Goran Dragic. Slovenialainen tekee 19,3 pistettä ottelua kohden ja on saanut kaivattua tukea tuloksen tekoon sairastuvalta palanneelta levypallo-ekspertti Hassan Whitesidelta. Whiteside tehtailee tällä hetkellä ottelussa keskimäärin tupla-tuplan 18,3 pisteellä ja 14 levypallolla.

Miami Heat tunnetaan yhtenä liigan parhaista joukkueista hidastamaan vastustajan peliä, joten katsojan kannattaakin tarkkailla: yrittääkö nopeuteen pelinsä perustava Warriors tavallista rajummin pitää tempoa korkealla ja pakottaa vierasjoukkuetta epämukavuusalueelle?

Ruutu-palvelu näyttää ottelun tiistaiaamuna 05:30 alkaen.

Ennakoidut avausviisikot:

Golden State Warriors:
Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant, Draymond Green, Zaza Pachulia

Miami Heat:
Goran Dragic, Dion Waiters, Josh Richardson, Okaro White, Hassan Whiteside