Tässä ovat NBA:n surkeimmat vapaaheittäjät – Olisitko arvannut nimet?

© Kuva: Getty Images

NBA on täynnä pelaajia, joihin voit varauksetta luottaa näiden astellessa vapaaheittoviivalle. James Harden, Giannis Antentokounmpo, Stephen Curry ja monet muut laittavat vapaaheitot luotettavasti pussiin. Maailman parhaassakin sarjassa on kuitenkin pelaajia, joilla tämä osa-alue on kaukana vahvuuksista.

Koripallotoimittaja Zach Buckley listasi NBA:n huonoimpia vapaaheittäjiä artikkelissaan ja kuvaili maneereja, joista epävarman vapaaheittäjän saattaa tunnistaa. Buckley kuvaa pelaajia, jotka vapaaheittoviivalla hengittävät niin syvään sisään ja ulos, että saatat luulla heidän voivan huonosti. He saattavat tuijottavat viivaa, lattiaa tai ottaa epämääräisiä askeleita edestakaisin puhuen itselleen samalla itseluottamusta epämukavuusalueen ytimessä.

Pelaajat on listattu seuraavien sääntöjen mukaan: Tähän kauteen lähdettäessä pelaajalla on pitänyt olla vähintään 200 yritystä urallaan ja kuulua joukkueen vakituiseen kokoonpanoon.

Bismack Biyombo, Orlando Magic
Vapaaheittoprosentti uralla: 55,2
Yritykset kuluvalla kaudella: 12-23 (52,2%)

Vapaaheittoviiva ei kuulu Orlandon sentterin mukavuusalueeseen. Kesällä 2016 neljän vuoden ja 72 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella joukkueeseen siirtynyt kongolainen saa peliaikaa tällä hetkellä noin 14 minuuttia ottelua kohti. Biyombon vahvuudet löytyvät puolustuspelistä, sillä hyökkäysalueella hän on lähes käyttökelvoton. Heittosektori on rajoittunut ja kädet ovat, no, kiviset.

Harjoituskausi antoi luvan odottaa enemmän. 13 yritystä ja onnistumisprosentti 76,9. Todellisuus on kuitenkin ollut pelätty. Heikkous vaikuttaa heikentyvän entisestään.

Clint Capela, Houston Rockets
Vapaaheittoprosentti uralla: 45,4
Yritykset kuluvalla kaudella: 23-32 (71,9%)

Rocketsin sentteristä povataan monien mielestä jopa yhtä liigan parasta sentteriä tulevaisuudessa. 23-vuotias on täynnä potentiaalia, puolustuspeli on luotettavaa ja korin alla sveitsiläinen on aggressiivinen. Mutta jos suoritukset vapaaheittoviivalla jatkuvat nähdynlaisina, miestä tullaan tuskin näkemään kentällä isojen pelien ratkaisuhetkillä.

Andre Drummond, Detroit Pistons
Vapaaheittoprosentti uralla: 38,8
Yritykset kuluvalla kaudella: 30-47 (63,8%)

24-vuotias sentteri omistaa jo tässä vaiheessa uraa neljä NBA:n kaikkien aikojen 20 huonoimmasta vapaaheittokaudesta. Lienee selvää, että nykyinen lähes 65% suoritusvarmuus on tämän kaverin käsissä kovaa tavaraa.

Drummond itse kuvaa ESPN.comin mukaan suoritustasoaan ”kuin yöksi ja päiväksi”. Drummond hämmästelee jännittävää ja lukemattomia tunteja vienyttä prosessia, jota hän on käynyt läpi vapaaheittojen kehittämisen kanssa. Valitettavasti historia ei tue luottamusta heiton luotettavuuden vakautumisessa. Pistonsin hiljattainen 114-97-voitto Pacersista ei mairitellut Drummondia ja tämän kehitystä, sillä seitsemästä vapaaheitosta yksikään ei uponnut.

DeAndre Jordan, Los Angeles Clippers 
Vapaaheittoprosentti uralla: 43,3
Yritykset kuluvalla kaudella: 21-34 (61,8%)

DeAndre Jordan on yksi edellä mainitun Andre Drummondin kovimpia kilpailijoita vapaaheittojen epäonnistumisessa. Jordanilla on vapaaheitoissa viidenneksi heikoin prosenttiluku uralla (minimissään 250 ottelua), mikä laittaa hänet vain kaksi sijaa Drummondin taakse. Drummondin omatessa neljä kaikkien aikojen huonointa vapaaheittokautta 20:sta, Jordan omaa kolme – ja lisäksi 21. sijan.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.