Euroliigan ja FIBA:n välinen kädenvääntö Euroliigaa pelaavien pelaajien oikeudesta edustaa maataan MM-karsinnoissa on pysynyt otsikoissa koko syksyn, eikä kiistaan ole vieläkään saatu ratkaisua. Kiistan merkitys korostuu marraskuun karsintaikkunan avausottelussa, jonka paikalle Euroliiga löi oman ottelukierroksensa.

Viimeksi Euroliigan ja FIBA:n väliseen kiistaan ovat ottaneet kantaa Espanjan koripalloliiton toiminnanjohtaja Jorge Garbajosa sekä Espanjan tarunhohtoisen jalkapalloliigan La Ligan toiminnanjohtaja Javier Tebas, jotka yhteisessä julkilausumassaan totesivat espanjalaisen koripallon olevan uhattuna Euroliigan toiminnan vuoksi.

Suomen kannalta suurin kysymys on ollut pitkäaikaisten runkopelaajien Petteri Koposen (FC Barcelonan) ja Sasu Salinin (Unicaja Malaga) mahdollisuus edustaa maataan MM-karsinnoissa.

– Paras ennusteeni on, että perjantain karsintaottelu pelataan ilman Euroliiga-pelaajia, maanantain ottelu Euroliiga-pelaajien kanssa ja helmikuun karsintaikkunassa viisaampi väistäköön, jotta pelaajien kärsimys loppuu. Sen enempää on turha spekuloida, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.