Korisliigan maajoukkuetauko on nyt ohi. Unitedin neljän ottelun voittoputkesta ottelutauolle lähtenyt joukkue palaa peliparketille kotiottelulla KTP Basketia vastaan keskiviikkona. Taukoa edellisestä liigaottelusta on nyt lähes kaksi viikkoa ja se tuokin kahden kotiottelun viikkoon oman yllätysmomenttinsa.

Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoo, että tauolla on harjoiteltu uuttakin vastustajien päänmenoksi.

– Maaotteluikkuna on antanut mahdollisuuden palautumiseen sekä muutaman uuden asian kokeiluun ja sisäänajoon. Edellisestä pelistä on melkein kaksi viikkoa, joten ensimmäisessä ottelussa pelitauon jälkeen on väistämättä enemmän arvaamattomuustekijöitä kuin normaalisti, päävalmentaja ennakoi seuran sivuilla.

Neva merkkaa Kotkalta Pounds, Simms, Horton-kolmikon, eikä syyttä. Michael Poundsin kokemuksella ratkotaan otteluita takakentältä. Kenneth Simms tehtailee 16,5 pisteen ja 9,7 levyn keskiarvolla tuottaen Unitedin isoille varmasti työtä tänäänkin. Monipuolinen Jermont Hortoniakaan ei voi jättää huomiotta, 12,2 / 5,9 keskiarvolla pelaava Horton heittää hyvänä päivänä äärimmäisen kovalla prosentilla.

– Illan ottelun arvaamattomuustekijöitä lähdetään taklaamaan ennen kaikkea keskittymällä mahdollisimman hyvään omaan suoritukseen ja meidän ydintekemiseen. Ahkeruuden ja yhteistyön avulla kovaa post-pelaamista, levypallotaistelua ja helppoja syöttöjä, Neva jatkaa.

– Kotkan osalta erityisesti Pounds, Simms ja Horton kolmikko on pelannut hienosti. Heidän yhteistyönsä vaikeuttaminen on meillä avainasemassa.