Valmentajan arkitodellisuus joukkueurheilussa on aina varsin raaka, ja mitä korkeammalle tasolle mennään sitä julmemmaksi työnkuva käy. Pelaajat pelaavat bisneksen ytimessä, mutta lopulta valmentajat kantavat vastuun menestyksestä, niin hyvässä kuin pahassa.

NBA:ssa pätevät kaikki joukkueurheilumaailman tylyimmät lainalaisuudet niin pelaajien kuin valmentajienkin keskuudessa. Tuloksenteko on tavoitteiden ytimessä siinä missä millä tahansa kaupallisella yrityksellä. Los Angeles Clippersin päävalmentaja Doc Rivers avasi medialle sanaisen arkkunsa työstään.

– Kun otat vastaan työn valmentajana, tulet olemaan maalitaulu. Se on niin helppoa. Pelaajat loukkaantuvat, alat hävitä, se on valmentajan syy. Olen ollut kauan mukana tässä rodeossa.

– En voi kuitenkaan tehdä asialle paljoakaan. Ajat ovat 15 vuodessa muuttuneet. Nyt ihmiset haluavat syyttää välittömästi. Syytä minua, syytä mitä tahansa. Niin se yksinkertaisesti vain toimii. Ketä kiinnostaa? Se ei häiritse minua lainkaan. En lue niitä juttuja kuitenkaan, Rivers lataa.

Los Angeles Clippersin ympärillä pyörii paljon vaatimuksia uudelleenrakentamisesta. Tätä ovat erityisen äänekkäästi internetissä vaatineet erityisesti seuran fanit. Rivers ei ole järin kiinnostunut somessa liikkuvista mielipiteistä.

– Päivä, jolloin alan vastata ihmisille netissä, on päivä, jolloin olen internet-henkilö. Tämä päivä ei ole tulossa. Minä en kuuntele sitä tavaraa. Aiomme tehdä sen mikä on parasta organisaatiolle.

Lähde: ESPN