New York Knicks kampesi voittoon Miami Heatista Suomen aikaa torstaina huolimatta siitä, että se menetti parhaan pistemiehensä Kristaps Porzingisin ottelun avausneljänneksellä. Porzingis väänsi nilkkansa, mutta ensiarviot eivät ole dramaattisia. Latvialainen toipunee pelikuntoon pian, mutta sunnuntai-illan Ruudun TV-ottelussa Orlando Magicia vastaan häntä tuskin nähdään. Seura on ilmoittanut hänen pelikuntonsa olevan ottelun alla kysymysmerkki.

Knicks on idän viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena voitettuaan 21 ottelustaan 11 ja hävittyään kymmenen. Viimeisen viiden ottelun saldo on 2-5. Porzingisin lisäksi tulokaspelaaja Frank Ntilikinan pelikunto on arvoitus myös nyrjähtäneen nilkan vuoksi.

Porzingisin loukkaannuttua Heatia vastaan oman näytönpaikkansa käytti Eres Kanter. 25-vuotias turkkilainen nousi takaisin kokoonpanoon kolmen ottelun tauon jälkeen kärsittyään selkäkivuista. 25 minuutin peliajalla Kanter teki kauden parhaat pisteensä 22/14.

Vierasjoukkueelle viimeiset ajat ovat olleet takkuisia, ja joukkue on valunut itäisen konferenssin sijalle 11. Viidestä viimeisestä ottelusta kasassa on vain yksi voitto. Viimeksi lauantaina se hävisi hallitsevalle mestarille Golden State Warriorsille kotikentällä 112-133.

Magicin tehot ovat olleet pitkälle laitahyökkääjä Aaron Gordonin varassa. Gordon on ollut kahdessa edellisessä ottelussa joukkueensa paras pistemies tehoilla 29/7/1 ja Oklahoma City Thunderia vastaan syntyneillä jättitehoilla 40/15/4. Vuoden 2014 varustilaisuuden ykköskierroksen neljäs huuto on Magicin paras pistemies 19 pisteellä ottelua kohden. Levypalloissa hän on niin ikään kärjessä lukemalla 8,3.

Knicks on ollut vakuuttava kotijoukkue. Se otti torstaina 10. kotivoittonsa ja on kotivoittojen tilastossa tasoissa kärjessä Bostonin, San Antonion, Denverin ja Utahin kanssa. Nuorisotähdet Porzingis ja Ntilikina ovat molemmat poissa. Iskevätkö Aaron Gordon ja heittävä takamies Jonathon Simmons takaisin kahta kovemmin?

New York Knicksin ja Orlando Magicin kohtaaminen Ruutu-palvelussa sunnuntai-iltana kello 22:30.