Paluun Espanjan liigaan tehnyt Taru Tuukkanen aloitti pelinsä Zaragozassa upeasti johdattaen joukkueensa komeaan voittoon. Hyviä uutisia kuului myös Saksasta, jossa Annika Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä Saksan cupin puolivälieriin.

Tuukkanen oli lähes pitelemätön ensimmäisessä ottelussaan Mann-Filter Zaragozan riveissä, kun hän tilastoi 31 minuutissa 20 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kaksi syöttöä Zaragozan voittaessa Bembibren 81-70 (36-36).

Tuukkasen sopimus Zaragozaan julkistettiin alkuviikosta ja hän oli tutustunut tarkkaan joukkueeseen ennen liittymistään seuran riveihin.

– Oli tosi hyvä valmistava viikko. Olin monta tuntia opiskellut videoita ja piirtämällä oman joukkueen systeemin sekä pelitavan, jotta pääsisin saman tien mukaan. Sen avulla pääsin nopeasti sisään joukkueeseen ja sain valmentajalta paljon luottoa pelissä, Tuukkanen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Zaragozalla on tilillään 11 ottelusta seitsemän voittoa ja on sarjassa neljäntenä.

– Tosi tärkeä voitto joukkueelle ja huikea fiilis itsellä palata Espanjan kovaan liigaan näin, usean kauden ajan Espanjassa pelannut Tuukkanen hehkutti.
Ottelutilastot

Espanjan Liga Femenina 2:ssa sekä Sophie Weckström että Vilma Kesänen pääsivät niin ikään juhlimaan voittoja.

Weckströmin CB Aros Patatas Hijolusa otti neljännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan vieraskentällä ADBA:n 77-61 (28-31). Weckström jäi neljässä minuutissa ilman tilastomerkintöjä. Aros on A-lohkon kolmantena yhdeksällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

B-lohkossa Kesäsen Real Canoe nappasi toisen peräkkäisen voittonsa, kun se päihitti kotonaan Campus Prometen 68-59 (39-27). Kesänen pelasi ottelussa reilut kahdeksan minuuttia jääden ilman tehomerkintöjä. Real Canoella on nyt 10 ottelusta kuusi voittoa.
Ottelutilastot

Holopainen Saksan cupin puolivälieriin

Saksassa oli cup-viikonloppu ja Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä niukasti kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla vieraskentällä Hannoverin 69-67 (42-37). Holopainen heitti 14 minuutissa kuusi pistettä ja otti viisi levypalloa sekä riisti kertaalleen vastustajalta pallon.
Ottelutilastot

Anni Mäkitalon Donau-Riesin taival cupissa päättyi Marburgin käsittelyssä lukemin 72-93 (34-48). Mäkitalo merkkautti itselleen 25 minuutissa neljä pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Italian Serie A2:ssa Evita Iiskola paranteli edelleen alaraajavammaansa, kun hänen joukkueensa Umbertide hävisi kotikentällä Empolille 56-65 (22-28). Umbertiden saldona on kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot