Cleveland Cavaliers on yksi NBA:n kuumimmista joukkueista juuri nyt. Läntisen konferenssin kakkonen on viimeisestä 17 pelistä voittanut 16, ja koko kauden tilasto näyttää vahvaa lukemaa 21-8. Se päättää sunnuntaiaamuna Suomen aikaa kello 02:30 neljän kotiottelun putkensa Utah Jazzia vastaan. Ottelu on myös Ruutu-palvelun suora lähetys.

Jazzin alkukausi on ollut kotijoukkuetta takkuisampi. Lännessä sija yhdeksän on hellinnyt 14 voitolla ja 15 tappiolla. Joukkueen tekemistä on tulosten valossa leimannut epätasaisuus, sillä kolmen tai neljän ottelun voittoputkea on usein seurannut saman mittainen tappioputki. Lauantaiaamuna joukkue katkaisi neljän ottelun tappioputken Boston Celticsin vieraana lukemin 107-95. Ricky Rubio (22/7/5) ja Donovan Mitchell (17/5/9) olivat Jazzin voiton takuumiehet.

Tulevan yön kohtaaminen joukkueiden välillä on niiden ensimmäinen kahdesta keskinäisestä runkosarjakamppailusta. Cavaliers on ollut viimeiset vuodet kohtaamisissa selkeästi niskan päällä, varsinkin kotona. Cavs on voittanut kotikentällään Quicken Loans Arenalla viimeiset viisi kohtaamista Utahia vastaan keskimäärin 9,8 pisteellä. Kaudesta 2004-2005 Cavaliers pitää Jazzia vastaan hallussaan kotivoittotilastoa 11-2.

Jazzin huolena on Celtics-ottelussa polvensa loukanneen Rudy Gobertin kunto. Hän joutui jättämään ottelun kesken, mutta ensimmäiset arviot nopeasta toipumisesta ovat toiveikkaita. Gobertin lisäksi myös Derrick Favors satutti silmäkulmansa pahoin saatuaan korin alla kyynärpäästä. Hänen pelikuntonsa on kysymysmerkki.

Joukkueet mittelevät kauden toisessa kohtaamisessaan vielä tämän vuoden puolella 30.12. Salt Lake Cityssa.