Naisten Korisliigan sarjataulukon kärkisijoja hallitsevat Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz ottivat kovat voitot ennen sarjan siirtymistä joulutauolle. Honka päihitti vierasparketilla sarjakolmosen Kotkan Peli-Karhut 70–62 (40–26). Catz höykytti Hyvinkään Pontevaa niin ikään vieraissa 80–40 (45–18). Myös Vimpelin Veto otti voiton launtaina Espoo Basket Teamista luvuin 78–65 (38–27) ja HBA voitti Äänekosken Huiman niukasti 62–56 (36–28).

Naisten Korisliigassa todistettiin lauantaina pelkkiä vierasvoittoja. Rautaista kautta pelaava Tapiolan Honka kaatoi Kotkan Karhuvuoressa Peli-Karhut. Ottelu pysyi pitkään vierasjoukkueen näpeissä, mutta PeKa onnistui nousemaan lopussa iskuetäisyydelle. Viimeiset pisteet satoivat kuitenkin espoolaisten laariin. Hongan kauden 12 voitto sinetöitiin lukemin 70–62 (40–26).

Honka saneli askelmerkit ottelun avauspuoliskolla. Kiana Johnson (12/8/8) aloitti pisteidenteon pirteästi ja toisella jaksolla honkalaisryhmitys alkoi tukea hyökkäystä onnistumisilla. Kolmas jakso oli edellisiä tasaisempi ja päätösneljänneksellä Peli-Karhut sai kurottua eroa parhaillaan 6 pisteeseen, mutta Heta Korpivaara (21/5/5) vahvisti onnistumisillaan sarjapisteet vieraiden mukaan.

Hongan Wilesia Hardy (10/13) urakoi tupla-tuplan. Peli-Karhujen riveistä Daisha Simmons (19/4/2), Anissa Pounds (16/1/4) ja Megan Mullings (9/13/3). Myös Elina Oravakankaalla (13/10) oli pirteä pelipäivä.

Lappeenrannan Catz ryöstöretkellä Hyvinkäällä

Sarjan kärkeen Hongan kanssa 12 voitolla kuuluva Lappeenrannan Catz nappasi 12. voittonsa hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan kotona. Catz antoi lauantaina todellisen myrskyvaroituksen hyvästä pelivireestään kaatamalla kotijoukkueen 40 pisteen marginaalilla 80–40 (45–18).

Catz onnistui sekoittamaan Pontevan pelin alusta alkaen. Lappeenrantalaisvieraat nykäisivät pirteällä heittopelillä avausjaksolla 21 pisteen johtoaseman. Vaikka pelin tempo laski avausjakson jälkeen, HyPolla oli läpi ottelun vaikeuksia pysyä Catzin kyydissä mukana, etenkin kolmen pisteen heitoissa.

Pelin nimiä olivat Catzin jenkkikolmikko Aleighsa Welch (23/8/4), Natalie Day (17/23/8) ja Valencia McFarland (13/5/4). Myös Elena Reshetkon (12/7/2) peli-ilme oli kohdallaan. Pontevan riveistä Titta-Riina Lepistö (11/7/2) pelasi pirteästi.

Vimpelin Veto kaatoi EBT:n

Vimpelin Veto haki lauantaina sarjapisteet Espoo Basket Teamin vieraana numeroin 78–65 (38–27). Vierasjoukkue pysytteli läpi ottelun tasaisessa noin kymmenen pisteen keulassa, eikä tarjonnut EBT:lle mahdollisuuksia nousta voittotaisteluun ottelun loppumetreillä. Sarjataulukon neljättä sijaa pitävälle Vimpelin Vedolle voitto oli kauden kahdeksas.

Vimpeli pysytteli lauantaina muutaman stopin verran kotijoukkuetta edellä. Ottelu tasaantui hieman tauon jälkeen, mutta Pachiyaanna Robertsin (18/8/3) hyvä heittopäivä piti ViVen keulassa. Avyanna Youngin (20/10/1) tasainen pelipäivä ja Lotta Vehka-ahon (14/4/6) sekä Sydney Coffeyn (12/9/4) onnistumiset tarjosivat vieraille voiton avaimet. EBT:n hyökkäyspelissä vastuun jakoivat Zykira Lewis (26/8/2) ja Kamilah Jackson (22/18/2).

HBA voittoon Äänekosken Huimasta

Naisten Korisliigan häntäpään kamppailussa kohtasivat lauantaina Äänekosken Huima ja HBA. Kummallakin joukkueella oli ennen ottelua sarjassa vain yksi voitto. Lauantaina sarjapisteet haki Helsingin Mäkelänrinteen lukiolaisjoukkue HBA, joka ylsi voittoon niukasti lukemin 62–56 (36–28).

HBA pysyi ensimmäiset neljännekset vain hienoisesti Äänekosken Huiman edellä. Sara Bejedi naulasi sisään kaksi kolmen pisteen heittoa ennen taukosummeria. Tasainen kamppailu kyti ottelun loppusekunneille asti. Huiman pykälää heikompi heittopäivä esti nousun voittotaisteluun, ja HBA sai sarjapisteet mukaansa.

Bejedin (22/5/4) lisäksi Lotta-Maj Lahtinen (13/5/5) vauhditti voiton hakemista. Hiljattain Peli-Karhuista HBA:n riveihin siirtynyt Awak Kuier (6/11/2) piti Elina Ariken (6/13/1) kanssa levypallopelaamisesta puolustuksessa.

Huiman Tyler Gilber (26/15) tilastoi tupla-tuplan. Heta Äijänen (10/4/1) ja Jazmine Perkins (9/11/6) kärsivät heikosta heittopäivästä.