Korisliigan lauantai-ilta piti sisällään kolme kamppailua. Salossa Vilpas jatkoi kotivoittojensa putkea, kaataen Lapuan Kobrat 97-66 (44-34) ja Kauhajoen Karhu haki sarjapisteet Kouvolasta numeroin 89-83 (51-38). Joensuussa Kataja otti komean kotivoitin Espoo Unitedista lukemin 87-84 (46-43).

Salon Vilpas huudatti 1640-päistä Salohallia lauantai-illan hyökkäyspelaamisen ilotulituksessa, viikinkiryhmän harjatessa Lapuan Kobrat tieltään matkalla 97-66 (44-34) –kotivoittoon. Voitto oli Vilppaalle kolmas perättäinen ja jo kymmenes Salohallissa. Vilpas ei ole kärsinyt yhtään tappiota kotihallissaan tämän kauden Korisliigassa.

Kymmenen pisteen johdossa ottelun toiselle puoliajalle lähtenyt Vilpas puhalsi Kobrien puolustuksen ovet saranoistaan kolmannen jakson ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana. Johnathan Jordanin tahdittamana Vilpas repäisi 16-4 –runin, karaten ratkaisevaan 60-38 –johtoon vartti ennen päätössummeria.

Vilppaan vahvuus ja ottelun ratkaisu löytyi jälleen kerran salolaisryhmän kokoonpanon leveydestä. Ilman Teemu Rannikkoa pelannut Vilpas juoksutti kaikki 10 kynnelle kykenevää pelaajaansa parketille ja jokainen kirjautti tililleen vähintään kaksi pistettä ja yhden levypallon.

Sentteri Aaron Jonesin tupla-tuplien putki sai jatkoa, miehen operoitua 18 pistettä, 14 levypalloa ja 2 torjuntaa. Ykköstykkinä pisteiden rintamalla toimi monipuolinen Javontae Hawkins (20/7/2 syöttöä), räjähtävän pomppukone Jordanin rytmittäessä isäntien pelaamista 18 pisteen, 7 syötön, 6 levypallon ja kahden riiston muodossa.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä tekivät silkkisen hyppyheiton omaava Maurice Creek (19/4) sekä tupla-tuplan kanssa flirttaillut sisäpelaaja Christopher Ortiz (10/8).

Karhu kesti Kouvojen kirin

Kauhajoen Karhu rekisteröi lauantai-iltana Vilppaan tavoin jo kolmannen perättäisen voiton, kun se vieraili Kouvolan Kouvojen vieraana. Vahvan avauspuolikkaan jälkeen Karhu näytti jo menettäneen hallinnan ottelusta, mutta ryhtiliike piti Kouvojen kirin kurissa ja kantoi kauhajokiset 89-83 (51-38) –vierasvoittoon.

Ottelua parhaimmillaan jo 16 pisteellä johtanut Karhu näki johtonsa kutistuvan ja Kouvojen nousevan jo johtoon, isäntien löylytettyä päätösjakson alun nimiinsä numeroin 11-3 ja nousten kahden pisteen johtoasemaan. Karhu suoritti kuitenkin väkevän ryhtiliikkeen, kauhoen reilussa neljässä minuutissa 16-6 –runin ja karaten ratkaisevaan kahdeksan pisteen johtoasemaan.

Kouvot käväisi vielä kahden pisteen päässä, mutta Karhun puolustus ja Marcus Allen sinetöivät päätösminuutilla vierailijoille makean 89-83 –voiton.

– Hyökkäyspelimme oli ensimmäisellä puoliskolla erittäin hyvää. Lopussa Kouvot tuli kovalla vauhdilla takaa, mutta sen jälkeenkin hyökkäyksemme toimi ja muutama kova kori nosti meidät voittoon, kommentoi Karhun päävalmentaja Jussi Laakso Korisliigan sivujen mukaan.

Tupla-tuplan toimittanut Rene Rogeau (12/11/3 syöttöä) toimi Karhun pelaamisen selkärankana, saaden vahvaa tukea vieraiden hyökkäystä pyörittäneeltä Bojan Sarcevicilta (17/5/4 syöttöä) ja hienon ottelun pelanneelta Allenilta (16/4/4 syöttöä).

Isäntien etukenttä teki vahvaa työtä, Ville Kauniston (16/13) ja Thomas Gipsonin (17/9) rouhiessa väkevästi korirenkaiden lähistöllä. Tuomas Hirvonen rytmitti Kouvojen peliä hienosti 13 pisteen ja 6 koriin johtaneen syötön edestä.

Kataja karisti Unitedin kintereiltään

Joensuun Kataja ja Espoo Unitedin vastasivat kierroksen tasaisimmasta väännöstä, Unitedin vierailtua Joensuun LähiTapiola Areenassa. Päätösjaksolle asti tasaisena pysynyt ottelu kääntyi isäntien vahvan rutiinitason ansiosta lopulta Katajalle lukemin 87-84 (46-43).

Okko Järven nostettua vierailijat pisteen johtoon päätösjakson puolivälin jälkeen, näytti Kataja karkaavan horisonttiin Wesley Saundersin aloittamalla 9-2 –runilla. Jervon Pressley toi Unitedin vielä omakätisellä 5-0 –pisteputkella pisteen päähän, mutta Damier Pittsin kylmät hermot vapaaheittoviivalla ja Katajan terävöitynyt puolustus ottelun päätöshetkillä sinetöivät kotivoiton.

– Pelasimme mielestäni tarpeeksi kovaa koko 40 minuuttia. Jatkossa meidän pitää olla vain fiksumpia tietyissä tilanteissa ja toitottavasti se on se oppi, minkä viemme tästä ottelusta seuraaviin peleihin, iloitsi Kataja-luotsi Greg Gibson.

Katajan ykköstykkinä toimi 23 pistettä heittänyt ja 5 koriin johtanutta syöttöä jakanut piskuinen takamies Damier Pitts. Wesley Saunders (13/9/3 syöttöä) ja sisäpelaaja Timothy Williams (13/9/3 syöttöä) soittivat komppikitaraa onnistuneesti.

Kokenut takamies Jeb Ivey (18/5 syöttöä) tahdittivat vierailijoiden peliä hienosti, Pressleyn (20/6) rouhiessa korirenkaan lähistöllä tehokkaasti (2p 9/11).