Golden State Warriors suuntaa Los Angelesiin, jossa se Suomen aikaa tiistaina kello 05:30 kohtaa vuoden viimeisessä vierasottelussaan Los Angeles Lakersin. Kohtaaminen on joukkueiden välillä toinen kaikkiaan neljästä kuluvan kauden keskinäisestä ottelusta.

Warriorsilla on allaan kahdeksas peräkkäinen voitto, joka irtosi Dallas Mavericksista lukemin 112-97. Lakers puolestaan hävisi vieraissa Cleveland Cavaliersille perjantaiaamuna 121-112.

Warriorsilla on ollut loukkaantumishuolia läpi kauden, mutta Klay Thompson on seisonut aloituskokoonpanon rivissä pelistä toiseen. Thompson ei ole ainoa jokaisessa ottelussa tällä kaudella pelannut, mutta hän on tehnyt tulosta kovempaa kuin koskaan. Thompson pelaa tällä hetkellä 20,9 pisteen ottelukeskiarvolla ja upottaa pelitilanneheitot 50,6 prosentin varmuudella. Kolmen pisteen heitot uppoavat 47,4 prosentin todennäköisyydellä ja vapaaheitot 88,2 prosenttisesti. Kaikki edellä mainitut ovat Thompsonin uran kärkilukemia.

Suurimman huomion ottelussa tulee kuitenkin varastamaan itseoikeutetusti Lakers-legenda Kobe Bryant, kun tämän paita nousee Staples Centerin kattoon. Lakers kaipaisi Bryantia kentälle ehkä vielä kerran, sillä joukkueen peli ei ole alkukaudella sujunut. Voittotilastolla 10-17 kotijoukkue pitää hallussaan 11. sijaa läntisessä konferenssissa, kolme peliä vähemmän viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussa pitävää Oklahomaa vähemmän pelanneena.

Viime ajat ovat olleet Lakersille melkoista kamppailua, sillä se on hävinnyt seitsemän viimeisestä yhdeksästä ottelusta. Lonzo Ballilla on ollut vahva vaikutus joka puolella kenttää 9,1 pisteen, 6,9 irtopallon ja 7,2 syötön keskiarvolla. Samaan aikaan Brandon Ingram on ottanut ison askeleen seurassa eteenpäin. Lakersin puolustus kuuluu sarjan kymmenen parhaan joukkoon, mutta kolmanneksi vähiten koreja tekevänä joukkueena 100 pallon hallussapitoa kohti sen pitää pystyä tiistaiaamuna parempaan roikkuakseen vaarallisen Warriorsin kyydissä.

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Lakers
Pisteet: Kyle Kuzma 16.3
Levypallot: Larry Nance Jr. 7.2
Syötöt: Lonzo Ball 7.2

Warriors
Pisteet: Stephen Curry 26.3
Levypallot: Draymond Green 7.2
Syötöt: Draymond Green 7.3