Golden State Warriors ja Los Angeles Lakers kohtaavat saman viikon sisällä toistamiseen ja tällä kaudella kolmannen kerran lauantaiaamuna kello 05:30 Oaklandissa. Kaksi edellistä kohtaamista ovat menneet jatkoajalle, ja molemmat päättyneet Warriorsin voittoon. Warriors on hävinnyt kotikentällään Oracle Arenalla marraskuun alusta alkaen vain kerran. Lakers on valmis ja erittäin kykenevä lisäämään tähän sarakkeeseen yhden uuden lukeman.

Klay Thompson oli lyönnissä, kun Warriors voitti edellisessä ottelussaan perjantaina Memphis Grizzliesin 97-84. Heittävä takamies osui avausjaksolla 12 pelitilanneheitostaan 10, ja oli lopulta kaikkiaan 29 pisteellään auttamassa joukkuettaan venyttämään voittoputkea kymmenen ottelun mittaiseksi.

Voitto Grizzliesistä nosti Warriorsin harvinaisten historiankirjojen sivuille. Voiton myötä Golden Staten kaudesta tuli sille viides peräkkäinen, jolloin se on pystynyt kymmenen tai useamman ottelun voittoputkeen. Tähän on pystynyt sarjan historiassa aiemmin ainoastaan kolme joukkuetta (San Antonio, Boston ja Seattle).

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kobe Bryantin pelipaita nostettiin Lakersin kotiareenan kattoon ja Warriors pilasi juhlat jatkoaikavoitolla lukemin 116-114. LA:n ainoa voitto viimeiseen neljään otteluun tuli sen tuoreimmassa ottelussa koko NBA:ta johtavaa Houston Rocketsia vastaan lukemin 122-116. Tämän myötä heidän voittotilastonsa näyttää lukemaa 11-18, kolme peliä vähemmän lännen viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussapitävää New Orleans Pelicansia vähemmän pelanneena.

Tulokaspelaaja Kyle Kuzma iski 38 pisteellä ja seitsemällä kolkilla uransa kärkipisteet Houston-voitossa. 22-vuotias Michiganin Flintissä syntynyt laitahyökkääjä on ollut kiistatta yksi liigan valovoimaisimpia tulokastähtiä. Kuzma, Lonzo Ball ja Brandon Ingram muodostavat seuran nuoren ja lahjakkaan ytimen. He ovat pakottaneet hallitsevan mestarin jatkoajalle molemmissa aiemmissa kohtaamisissa. Los Angelesissa on riittävästi taitoa ja kykyä aiheuttaa ongelmia mille tahansa joukkueelle. Saman NBA-joukkueen voittaminen kahdesti viiden päivän sisällä on aina vaikeaa, joten Warriorsilla on varmasti hikinen ilta edessä.

Kotijoukkueelta on sivussa Draymond Green olkapääkipujen ja Andre Iguodala flunssan vuoksi. Zaza Pachulian vasemman olkapään pelikunto on vielä kysymysmerkki, samoin kuin Shaun Livingstonin polvi. Stephen Curry on vääntyneen nilkan vuoksi yhä sivussa.

Lakersin loukkaantumishuolet ovat merkittävästi pienemmät. Heidän ainoa merkittävä poissaolonsa on Brook Lopez oikean nilkan vuoksi.

Ennakoidut avausviisikot
Warriors: Quinn Cook, Klay Thompson, Kevin Durant, Jordan Bell, JaVale McGee
Lakers: Lonzo Ball, Josh Hart, Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Andre Bogu

 

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Warriors
Pisteet: Stephen Curry 26,3
Levypallot: Draymond Green 7,2
Syötöt: Draymond Green 7,3

Lakers
Pisteet: Kyle Kuzma 17,4
Levypallot: Larry Nance Jr. 7,1
Syötöt: Lonzo Ball 7