Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

Espanjan Cupin Copa del Reinan tammikuiseen finaaliturnaukseen Tuukkasen avulla tiensä raivannut Zaragoza olisi halunnut kokeneen maajoukkuesentterin koko loppukaudeksi, mutta Hyvinkään Pontevan kanssa toista mestaruutta jahtaava ToPon kasvatti ei voinut tähän suostua. Kompromissina Tuukkanen solmi Zaragozan kanssa tammikuun 2018 kattavan sopimuksen.

– Valmentaja, seura ja pelaajat pyysivät kovasti jäämään. Luotan, että HyPo pärjää hyvin ilman minuakin vielä hetken, Tuukkanen toteaa Hyvinkään Pontevan tiedotteessa.

– Kilpailu täällä on kovaa ja perhe on viihtynyt, joten päätin jatkaa vielä kuukauden. Pelit ovat menneet hyvin, vaikka koen, että voisivat mennä vielä paljon paremminkin, kunhan pääsen pelillisesti enemmän sisään jengiin.

Zaragoza voitti joulukuussa Tuukkasen pelaamasta neljästä ottelusta kolme. Tuukkanen rekisteröi joukkueelleen 28 minuuttia, 12,8 pistettä, 5,8 levypalloa, 1,8 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden upottaen kakkosensa 61% ja kolmosensa 40% tarkkuudella.

Tuukkanen on pelannut naisten maajoukkueessa 160 ottelua ja heittänyt niissä 2474 pistettä.