Boston Celticsillä on kulkenut peli läpi kauden. Se marssii itäisen konferenssin ykkösenä 75,6% voittotahdilla, ja on voittanut viimeiset neljä ottelua peräkkäin. Viimeisimpänä kaatui Cleveland Cavaliers torstaiaamuna 102-88.

Ruudun TV-ottelussa lauantaiaamuna kello 02:00 Celtics kohtaa Minnesota Timberwolvesin. Minnesotan tähti Karl-Anthony Towns oli yhdeksän vuotias, kun Minnesota edellisen kerran voitti Bostonin TD Gardenissa maaliskuun 6. päivä 2005.

Minnesotalla kulkee peli myös varsin mukavasti, sillä lännessä sillä on hallussaan neljäs sija ja kaudelta toistaiseksi kasassa 24 voittoa ja 15 tappiota. Viimeisestä kymmenestä ottelusta se on hävinnyt vain kolme, joista yksi oli viimeisin ottelu torstaina Brooklyn Netsiä vastaan. Newyorkilaiset olivat parempia yhdellä pisteellä 98-97.

Celtics haluaa keväällä haastaa tosissaan Cavaliersin konferenssin voitosta ja Golden Staten mestaruudesta. Kyrie Irving on ollut loistava läpi kauden joukkueen parhaana pisteidentekijänä 24,4 ottelua kohden, mutta vieläkin kovempaa virettä supertähdeltä on lupa odottaa.

Jimmy Butler ja Towns pyörittävät Minnesotan hyökkäyspeliä. Butler on joukkueen tehokkain korihai 21,8 pisteen keskiarvolla ja Towns napsii levypallot huimalla 11,5 ottelukeskiarvolla.

Minnesota on hävinnyt viimeiset 11 vieraspeliä Bostonissa, mutta tuo tilastoa voi hyvinkin muuttua tulevana yönä. Se vaatii kuitenkin erään viime aikojen heikon osa-alueen paranemisen. Joukkue on viimeisen neljän ottelun aikana menettänyt pallon yli 75 kertaa. Tähän ei ole Celticsiä vastaan varaa.

NHL-seura Boston Bruinsin kotiottelu peruttiin perjantaiaamuna Suomen aikaa sääolosuhteiden vuoksi. Celticsin ottelulle ei toistaiseksi ole tiedossa peruutusuhkaa.