SuomiKoriksen viikon NBA-haastattelussa on tällä kertaa Susijengin avainpelaajiin kuuluva Tuukka Kotti. 36-vuotias, 205-senttinen ja 102 kiloa painava sentteri teki heinäkuussa 2017 kahden vuoden sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa, ja taistelee siis parhaillaan Korisliigan mestaruudesta.

Mikä sytytti lapsena ensimmäisen kipinän koripalloon?
Isäni pelasi FoKoPossa ja sitä kautta tutustuin lajiin. Kipinä syttyi noin 4-5 vuoden iässä, kun sain ensikosketukset koripalloon.

Millainen tuntuma Helsinki Seagullsin kaudesta tähän asti?
Kausi on ollut hieman rikkonainen. Ei olla paljonkaan täydellä kokoonpanolla päästy harjoittelemaan, mutta siihen nähden pelit ovat menneet ihan hyvin. Paljon on vielä tehtävää kevättä ajatellen.
Parhaat ja tärkeimmät NBA-muistot?
80-luvun lopun ”Bad Boys” -Pistons, 90-luvun Bulls. 2008 Celticsien mestaruus.
Mikä on sarjan salaisuus ja suosion syy?
Maailman taitavimmat yksilöt ja heidän ympärilleen luotu erinomainen brändi. Pelaajien ja joukkueiden vastakkainasettelu mediassa sekä eri aikakausien parhaiden vertailu. NBA on myös aina pyrkinyt esimerkiksi sääntömuutoksilla muokkaamaan peliä yleisöystävällisemmäksi.
Fiilikset Lauri Markkasen debyyttikaudesta? Missä kehitettävää?
Onhan Laurin ensimmäinen kausi ollut aivan loistava. En voi sanoa olleeni yllättynyt Laurin otteista, koska hän on kovan työnteon ansiosta ottanut isoja harppauksia joka vuosi. Uskon, että suurin kehittymisen alue Laurilla on liigan pelityyliin ja tilanteiden kovuuteen/nopeuteen sopeutumisessa. Taitoahan kaverilla riittää vaikka muille jakaa.
Mikä joukkue tai pelaaja on tehnyt toistaiseksi suurimman vaikutuksen, miksi?
LeBron James painaa kyllä aika järjetöntä kautta. Taitaa tilastollisesti olla lähellä uran parasta. Kova suoritus noilla kilometreillä.
Mitkä joukkueet pelaavat arviosi mukaan kesän finaaleissa?
Toiveissa Celtics-Warriors, mutta eiköhän me taas Cavs-Warriors nähdä.
Voiko Golden State Warriorsia pysäyttää? Jos voi, miten?
Hankalaa se tulee olemaan seitsemän pelin sarjassa. Toivottavasti joku heidät kuitenkin haastaa kunnolla.
Tuukka Kotin vihjeet seurattavaksi kun kausi NBA:ssa on yli puolivälin?
Antaako Lauri Markkanen kiharoiden kasvaa koko loppukauden?