Susijengin takamies Antto Nikkarinen on seurannut mielenkiinnolla meneillään olevaa NBA-kautta. Ruotsissa Jämtlandissa pelaava Nikkarinen kertoo tämän viikon NBA-haastattelussa muun muassa kumman valitsisi omaan joukkueeseensa – Stephen Curryn vai LeBron Jamesin.

Jämtland Basketin kausi on hyvässä vauhdissa. Mikä fiilis joukkueen vireestä tällä hetkellä?

– Jämtlandin kausi alkoi hyvin, mutta viime aikoina on ollut aika vaikeaa.

Mikä ilmiö, pelaaja tai joukkue on varastanut huomiosi kuluvalla NBA-kaudella Lauri Markkasen lisäksi?

Olin hyvin kiinnostunut New Orleans Pelicansin joukkueesta, joka oli rakennettu melkein täysin eri tavalla kuin suuri osa muista NBA-joukkueista. Valitettavasti DeMarcus Cousinsin loukkaantuminen vei ison osan joukkueen iskukyvystä ja identiteetistä mikä erotti joukkueen valtavirrasta. Tämä on toinen aihe mikä on valitettavasti varastanut huomioni, eli tähtipelaajien loukkaantumiset. Cousins, Leonard, Hayward, Wall, Love, Millsap, Conley.. Hirveä määrä superstaroja istuu siviilit päällä.

Kumpi Antto Nikkarisen joukkueeseen, LeBron James vai Stephen Curry?

– Valinta Curryn ja Jamesin välillä riippuisi ketä muita olisi joukkueessa, mutta tyhjältä pöydältä aloittaessa olisi James valintani, koska monipuolisuutensa takia ympärille olisi helpompi rakentaa joukkue.

Mikä on Lauri Markkasen suurin vahvuus?

– Laurin suurin vahvuus on kaukoheitto ja se miten hän osaa jo nyt käyttää tätä uhkaa hyväksi muihin tarpeisiin. On ollut ilo katsoa miten Lauri on pystynyt skoraamaan isoja määriä myös peleissä joissa kaukoheitto ei ole uponnut tai joissa se on otettu kokonaan pois.

Paras NBA-muisto?

– Paras NBA-muistoni on varmaankin ensimmäinen peli jonka näin livenä, New Orleans Hornets- Detroit Pistons. Peliin mentäessä kärsin vielä pahasti jetlagista, ja nukahdin puoliajalla ja missasin koko kolmannen erän. Viimeisen erän tullessa olin hyvin levänneenä valmis nauttimaan jännittävästä lopusta, joka ratkesi Jamal Magloiren buzzerbeateriin. Myös Kobe Bryantin, Tim Duncanin ja etenkin Steve Nashin näkeminen livenä oli hieno kokemus.

Kolme vinkkiä, joita kannattaa seurata loppukauden aikana maailman parhaassa liigassa?

  1. Pystyykö Cavaliers kääntämään kautensa ympäri ja saamaan rivinsä kasaan kevään tosipelejä varten
  2. Löytyykö Warriorseille todellista haastajaa kummastakaan konferenssista
  3. Rikkooko Lauri Markkanen tulokkaiden kolmen pisteen heittojen ennätyksen.

Russell Westbrook vai Giannis Antetokounmpo?

Westbrookin pelaaminen ei miellytä omaa silmääni ollenkaan, vaikka hyvä pelaaja onkin. Greek Freak helppo valinta siis.

NBA-finaaleissa pelaavat X ja X ja mestaruuden voittaa X?

NBA finaaleissa pelaavat Houston Rockets ja Cleveland Cavaliers, ja mestaruuden voittaa Cleveland!

Anssi Shemeikka