NBA:n siirtoikkuna umpeutui viime yönä eikä mielenkiintoisimmilta kaupoilta vältytty. Syvissä vesissä uinut Cleveland Cavaliers pisti huolella tuulemaan uudistaessaan joukkueensa kertaheitolla.

Cleveland oli kesällä isolla haavilla liikenteessä, kun se nappasi Bostonista Kyrie Irvingin vaihtokaupan yhteydessä Isaiah Thomasin ja Jae Crowderin. Lisäksi markkinoilta koukkuun tarttuivat Dwyane Wade ja Derrick Rose. Nyt koko nelikko sai lähteä.

Thomas siirtyi Lakersiin yhdessä Channing Fryen kanssa ja tilalle tulivat Jordan Clarkson ja Larry Nance Junior. Wade palasi Miamiin toisen kierroksen varausoikeudella ja Rose sekä Crowder lähtivät Utahiin ja paluupostina tulivat Rodney Hood ja George Hill.

Kaupoilla Cleveland yritti elvyttää sekä joukkueen peliä että sen henkeä. Thomas ei istunut joukkueeseen missään vaiheessa hyvin sisään ja pukukopin puolelta oli kuultavissa runsaasti narinaa. Samalla Cleveland hankkiutui eroon kokeneista pelaajista ja tilalle tuli nuoruutta. Cleveland on vaihtokauppojen myötä nyt nuorempi, monipuolisempi, atleettisempi ja kehityskykyisempi joukkue. Kauppojen sivujuonteena oli myös LeBron Jamesin yrittäminen pitää joukkueessa ensi kesänä. James olisi saattanut katsoa muita vaihtoehtoja hanakammin, jos joukkueen runko olisi koostunut pääasiassa uransa jo parhaista päivistä nähneistä pelaajista. Nyt Clevelandin joukkueessa on nähtävissä tulevaisuutta. Clevelandia voidaan siis hyvällä syyllä pitää yhtenä siirtoikkunan voittajista.

Toinen voittaja on Lakers, joka sai paljon kaipaamaansa tilaa palkkakattoon ja Los Angelesissa onkin mielenkiintoinen kesä odotettavissa. Seurapomo Magic Johnsonilla on nyt budjetissa tilaa hankkia kaksi ison kaliiberin nimeä joukkueeseen. Se sai samalla tilaa yrittää houkutella James ensi kesänä Los Angelesiin. Jamesilla on jo kaksi taloa valmiina Los Angelesissa, joten isoja muuttotalkoita James ei tarvitsisi.

Hieman aiemmin tapahtunut Blake Griffinin kauppaaminen Los Angeles Clippersistä Detroit Pistonsiin nosti monia kulmakarvoja NBA-piireissä. Clippers pääsi kuitenkin samalla eroon Griffinin jättimäisestä sopimuksesta sekä sai vastavuoroisesti tärkeitä varausvuoroja itselleen. Clippersin tie näytti olevan kuljettu loppuun ja nyt se ottaa uuden suunnan kohti tulevaisuutta.

Varmaa on, että NBA:n loppukausi on nyt entistä mielenkiintoisempi ja on erittäin jännä nähdä millaiseksi loppukausi muodostuu.

Katso kaikki NBA:n siirrot täältä.