Suomen naisten maajoukkue jatkoi EM-karsintaotteluitaan 59-80 (31-47)-tappiolla Romaniaa vastaan. Suomen pelistä löytyi positiivisia asioita, mutta samanaikaisesti Romanian kovuus oli nuorelle Suomen joukkueelle liikaa.

Yksi Suomen ehdottomista valopilkuista 40-vuotias Taru Tuukkanen, joka pystyi vastaamaan romanialaisten pelikovuuteen 24 pisteellä ja 17 levypallolla.

– Meiltä puuttuu varmuus, kovuus, kokemus ja terävyys johtuen siitä, että nämä pelaajat ei pelaa sellaisissa sarjoissa, joissa Taru on pelannut. Taru teki kovaa jälkeä Espanjassa ja teki tänäänkin, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tappio harmittaa. Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta pelikovuus ei riittänyt tänään. Meille tuli turhia menetyksiä, joista tuli liian helppoja koreja vastustajalle, Tuukkanen virkkoi.

Kokonaisuutena Susiladiesin heittoprosentit jäivät laihaksi, kun kakkoset upposivat 17/52 (32,7%), kolmoset 3/22 (13,6%) ja vapaaheitot 16/23 (69,6%). Suomi sortui myös 18 menetykseen, joista Romania riisti pallon kaksitoista kertaa.

– Heitimme helppojakin ohitse. Vastustaja sai muutaman torjunnan alkuun, se laski itseluottamusta ja vaikutti myös puolustuspelaamiseen. Romania oli hyvin valmistautunut ja tiesi, että mitä me teemme, Salminen kertoi.