Kokenut koripalloammattilainen P.J. Alawoya on uusin vahvistus Espoo Unitedin Korisliiga-joukkueessa. 201-senttisen, monipuolisen sentterin odotetaan tuovan kaivattua voimaa niin puolustus- kuin hyökkäyspäähän.

Houstonista lähtöisin oleva Alawoya saapui Espooseen lauantai-iltana ja tutustui uuteen joukkueeseensa hieman poikkeuksellisin menoin. Mies liittyi joukkueen seuraan perinteisessä kasvattajaseura Tapiolan Hongan Talvijuhlassa. Kokenut ammattilainen ei kuitenkaan gaalasta hätkähtänyt, vaan esittäytyi espoolaisille 250 vieraan iltajuhlassa. Sunnuntaina tuore vahvistus pääsi jo treenikentälle valmennuksen kanssa.

Alawoyalla on alla jo seitsemän vuoden ammattilaiskoripalloilijan ura. McNeese State Universitysta ponnistanut urheilija on pelannut mm. Saksan Pro A:ssa sekä Slovakian ja Islannin pääsarjatasolla. Viimeisellä kolmella kaudella työteliäs pelaaja on auttanut joukkueensa finaaleihin asti, vyöllä on mestaruus Slovakian liigasta 2014-15, samaisen liigan finaalit 2015-16 ja mestaruus Islannin pääsarjasta 2016-17. Menneellä kaudella KR Reykjavikissa Alawoya kirjautti 19 pelaamassaan ottelussa 15.8 pistettä ja 8.3 levypalloa per ottelu.

Kuluvan kauden aloitus oli Alawoyalle epäonninen. Kausi starttasi pre-seasonilla Ranskassa, mutta joukkueeseen haettiinkin toisen tyylistä pelaajaa ja 30-vuotias koripalloilija palasi lopulta parin mutkan kautta takaisin kotikaupunkiinsa Houstoniin.

– Ensikokemukset positiivisia! P.J. on ammattimaisesti koripalloon suhtautuva kaveri ja joukkuepelaaja. Hän on osoittanut suurta kiinnostusta päästä toimintaan mahdollisimman nopeasti kiinni. Vielä emme ole nähneet miestä joukkueharjoituksissa, joten siltä osin enemmän tiedetään huomenna. Aikaisemman uran perusteella on kuitenkin pääteltävissä, että päästessään kärryille meidän konseptista hän pystyy auttamaan meitä juuri niissä asioissa joissa vahvistusta kaipaamme. On lupa odottaa vahvaa suorittamista puolustuspäässä, ja levypalloissa, sekä hyökkäyspään screenipeleissä, Espoo Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoo tuoreesta vahvistuksesta seuran sivuilla.

P.J. Alawoya pelaa ensimmäisen ottelunsa Espoo Unitedin riveissä keskiviikkona 14.2. vieraissa Kouvoja vastaan.