Ruudun ensi yön TV-otteluna nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun Lauri Markkasen Chicago Bulls saa vieraakseen Dirk Nowitzkin johdattaman Dallas Mavericksin.

Nowitzki on yksi kautta aikain parhaista eurooppalaispelaajista ja tuleva Hall of Famen pelaaja. Kaiken NBA:ssa voittanut saksalainen on edelleenkin vahvassa vedossa tilastoiden tällä kaudella keskimäärin 12,2 pistettä ottelua kohden. Markkasta on usein verrattu 39-vuotiaaseen Nowitzkiin, sillä miehet ovat samanpituisia ja ovat hyviä heittäjiä. Nowitzki onkin tietyllä tavalla ollut pitkien heittäjien ja eurooppalaispelaajien uranuurtaja. Häntä pidettiin stereotyyppisesti pehmeänä eurooppalaisena hänen siirryttyä NBA:han vuonna 1998, mutta on tehokkaasti pistänyt uransa aikana kaikille jauhot suuhun. Nowitzkista tuli juuri kautta aikain kuudes pelaaja, joka on ylittänyt 31 000 pisteen rajan NBA:ssa.

Markkasessa ja Nowitzkissa on paljon yhteistä, joten vertailut eivät ole täysin perusteettomia. Ennen viime kesän varaustilaisuutta monet hekumoivat mahdollisuudella, että Dallas varaisi Markkasen ja ottaisi Nowitzkin lopetettua hänen paikkansa, mutta Markkanen meni jo ennen Dallasin varausvuoroa ja Dallas nappasi räjähtävän takamiehen Dennis Smith Juniorin.

Chicago ja Dallas ovat tällä hetkellä hyvin samankaltaisessa tilanteessa, sillä voitot eivät juuri joukkueiden osakkeita nosta millään tavalla. Vaikka pelaajat yrittävät kentällä voittaa, niin seurajohdossa ei pistettäisi pahakseen, jos tappio tulisi, sillä se antaisi paremmat saumat saada korkeampi varausvuoro ensi kesänä. Dallasin omistaja Mark Cuban totesi suoraan, että joukkueen paras vaihtoehto on tankata, eli hävitä mahdollisimman paljon, loppukauden aikana. Chicagon seurajohto taasen puki saman asian kauniimmin todeten, että joukkue antaa loppukauden aikana mahdollisuuden nuorille ja vähemmän pelanneille näyttää taitonsa tulevaisuutta silmällä pitäen.

Se on johtanut siihen, että molemmat joukkueet ovat melkoisessa tappiokierteessä tällä hetkellä. Chicago on hävinnyt viisi peräkkäistä otteluaan ja Dallas on hävinnyt 15 edellispelistään 13.

Chicago on muokannut aloitusviisikkoaan, kun päävalmentaja Fred Hoiberg on yrittänyt ajaa uusia pelaajia sisään. Se on näkynyt molemmissa päissä kenttää, kun pelaajat eivät ole olleet samoilla aaltopituuksilla. Hyökkäyksessä pallo eivätkä miehet liiku ja puolustuksessa on kommunikointiongelmia eikä rotaatio toimi sen vuoksi. Dallasilla on ollut outo lukko koko kauden ja se on selkeästi alisuorittanut. Joukkue lähti menestymään, mutta pallo ei vain ole pomppinut. Viimeksi se hävisi Oklahoma Citylle pisteellä, joten kyllä pelaajat yrittävät.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.