Bulls-valmentaja myöntää – ”Lauri joutui ikävä kyllä arvioiduksi stereotypian mukaan”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Lauri Markkanen päätyi Chicagoon osana pelaajakauppaa, joka lähetti Bulls-ikonin ja fanien suosikin Jimmy Butlerin Minnesotaan. Siirrosta raivostuneet Bulls-fanit eivät peitelleet skeptisyyttään suomalaistulokastaan kohtaan ja jopa ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan Bullsin jäsenenä Markkanen sai vastata ikonisen chicagolaistoimittajan Sam Smithin kysymykseen siitä, kuuluuko hän ”pehmeiden eurooppalaispelaajien” kategoriaan.

– NBA:ssa elää yhä vahvasti stigma, jonka mukaan pitkä, heittotaitoinen eurooppalaispelaaja on automaattisesti myös pehmeä ja Lauri joutui ikävä kyllä arvioiduksi tämän stereotypian mukaan, Chicago Bullsin apuvalmentaja Jim Boylen valittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Ennen Chicago Bullsia mm. Indiana Pacersin ja San Antonio Spursin apuvalmentajana toiminut Boylen kuitenkin korostaa vanhojen stereotypioiden haihtuvan vähitellen. Kristaps Porzingis, Giannis Antetokounmpo ja Nikola Jokic toimivat esimerkkeinä iskuja kaihtamattomista, monipuolisista europelaajista.

– Mielestäni eurooppalaiset ovat aina pelanneet kovaa, vaikka he eivät niinkään ole donkanneet tai huutaneet tai takoneet rintaansa. Olen valmentanut urallani lukuisia eurooppalaispelaajia ja monet heistä ovat olleet joukkueidensa kovimpia jätkiä, Boylen lataa.

– Olen tutustunut suomalaiseen kulttuuriin Susijengin ja päävalmentaja Dettmannin kautta. Havaintojeni mukaan suomalaisuuteen kuuluu tietynlainen kovuus; tehdään työt eikä valiteta. Myös Laurista huokuu konstailematon duunariasenne. Hän haluaa kilpailla, tehdä työnsä ja olla paras tekemättä itsestään numeroa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!