Lauri Markkanen loisti Chicago Bullsin tähtenä, kun Bulls hävisi vieraskentällä NBA:n kärkijoukkue Houston Rocketsille 86-118. ”Finnisher” säkitti 22 pistettä, joista peräti 14 ensimmäisellä neljänneksellä.

Yhden lepopelin jälkeen parketille palannut Markkanen aloitti ottelun ranne kuumana ensimmäiseen minuuttitusinaan. Suomalaistulokas pääsi esittelemään koko arsenaalinsa aina korin läheisyydestä tarkkoihin kolmosiin. Rockets oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi Bullsille. Kotijoukkue kokosi jo puoliajalle roiman johdon, jota vieraat eivät kyenneet kirimään ja lopputulos oli odotetusti selkeä.

Kokonaisuudessaan Markkanen pisti ilmaan viisitoista pelitilanneheittoa, joista kahden löysi tiensä nailonin pohjalle. Kuudesta kolmosestaan ”Finnisher” pussitti kaksi, kun taas vapaaheitot upposivat neljä viidestä yrityksestä. Pisteiden lisäksi suomalainen keräsi tilastosarakkeeseensa neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden näyttävän torjunnan.

Parhaiten Markkanen sai tulitukea Denzel Valentinelta (12/4) ja Sean Kilpatrickilta (12/2). Kymmenen ottelun mittaisesta voittoputkesta nauttivan Rocketsin pistekärjet olivat Trevor Ariza (21/6) ja Eric Gordon (31/1).

Bulls pelaa seuraavan kerran torstain ja perjantain välisenä yönä Miami Heatia vastaan vieraissa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Muissa yön NBA-otteluissa Miami yllätti Clevelandin ja jätti sen 79 pisteeseen. Myös Golden Staten vaikeudet jatkuivat ilman tähtipelaajia, kun se hävisi kotonaan Indianalle. Damian Lillardin hurja 41 pisteen iltapuhde siivitti Portlandin voittoon New Orleansin vieraana. Anthony Davis vastasi 36 pisteestä ja 14 levypallosta New Orleansille. Toronto joutui tiukoille Denveriä vastaan ja Washington otti tärkeän voiton San Antoniosta. Häntäpään kohtaamisessa Dallas kukisti Sacramenton ja Clippers nappasi voiton Milwaukeesta.

NBA:n viime yön tulokset:
Washington-San Antonio 116-106
Toronto-Denver 114-110
Miami-Cleveland 98-79
Houston-Chicago 118-86
New Orleans-Portland 103-107
Sacramento-Dallas 97-103
Golden State-Indiana 82-91
Clippers-Milwaukee 105-98