Lauri Markkasen tulokaskausi Chicagossa on lähenemässä loppuaan, mutta joukkueella on vielä kuusi ottelua jäljellä. Markkanen on joutunut urallaan ennen kokemattomaan pelitahtiin, sillä jyväskyläläinen on urakoinut tällä kaudella 62 ottelua.

NBA:han totuttautuminen on ollut suuri askel Markkaselle. Edellisellä kaudellaan Arizonassa Markkanen pelasi 37 peliä, sitä edellisellä kaudella HBA-Märskyssä parikymmentä ottelua Yhdysvaltain turnee mukaan lukien. NBA-kauden fyysiset ja psyykkiset vaatimukset ovat eri luokkaa kuin opiskelijakoripallossa.

– Sanoin ennen kautta, että tarkoituksenani on vain oppia mahdollisimman paljon NBA:n tavoille. Kaikki tekeminen NBA:ssa on korkealaatuisempaa kuin NCAA:ssa. Kesti aikansa tottua pelikovuuteen ja -nopeuteen ja siihen, mitä kaikkea tuomarit antavat tehdä, Markkanen pohtii Koripalloliiton sivujen haastattelussa.

– Vähitellen totuin rasitukseen ja pelinopeuteen, aloin saada jalkoja mukaan ja hiljalleen totuin rytmiin. Suurin haaste on kuitenkin ollut pelimäärään tottuminen. Siihen, että joka toinen päivä suurin piirtein on uusi peli.

Hurja 82 ottelun NBA-kausi on tarjonnut myös monia vaiheita: pitkän tappioputken alkukaudella, Nikola Miroticin ja Kris Dunnin paluun jälkeinen koko joukkueen flow-tila, Zach LaVinen sisäänajo kauden päätöskolmanneksella. Kokonaiskuvassa Markkanen on ollut yksi tulokasluokkansa parhaista ja tasaisimmista pelaajista.

Chicago Bullsin NBA-kausi päättyy kahden viikon päästä runkosarjan viimeiseen otteluun Detroit Pistonsia vastaan. Uudelleenrakennuskauden viime kesänä käynnistänyt Bulls on asettanut katseensa jo ensi kauteen, jolloin joukkue hakee uutta nousua nuoren kolmion Markkanen-Dunn-LaVine kanssa.

Kun uusi kausi käynnistyy lokakuussa 2018, Chicago Bullsin Markkasta koskevat odotukset ovat taas astetta korkeammat. Markkanen on kuitenkin haasteiden ja odotusten keskellä tyyni. Suurimmat paineet hän asettaa itse itselleen.

– Joukkueen tasolla ehdoton tavoitteeni on voittaa NBA:n mestaruus jonain päivänä ja kaikki tekeminen tähtää siihen, Markkanen kertoo.

– Sitä odotellessa hyvä välitavoite olisi juosta All Star -matsissa kentälle helmikuussa 2020, jolloin peli pelataan Chicagossa.