Ruudun ensi yön TV-ottelussa nähdään jälleen Lauri Markkasen Chicago Bulls, kun matkustaa Bostoniin legendaarisen Celticsin vieraaksi.

Markkanen on ollut hurjassa vireessä edellisotteluissaan ja neljän viime ottelun pistekeskiarvo on kova 20,5. Kahdessa edellisottelussa Markkasen heittotarkkuus on ollut häkellyttävä, kun on 14 kolmen pisteen yrityksestään pistänyt nailoniin peräti kymmenen. Edellisottelussa Charlottea vastaan Markkanen huilasi koko päätösneljänneksen ja heitti 24 minuutissa 24 pistettä.

Chicagon hyökkäyspeli kulkee tällä hetkellä pitkälti Markkasen kautta, kun Zach LaVine ja Kris Dunn ovat toipilaina ja Markkanen on – jälleen kerran – vastannut huutoon. Samanaikaisesti Chicago liihottaa kolmen ottelun voittoputkessa ja on parhaansa mukaan vesittämässä mahdollisuuksia korkeaan varausoikeuteen. Chicago on tällä hetkellä NBA:n yhdeksänneksi huonoin joukkue ja sillä on ainoastaan 2,2 prosentin mahdollisuudet saada ykkösvaraus ja 7,9 prosentin mahdollisuus saada top3-varaus. Suurempien prosenttien saaminen tuntuu tällä hetkellä vaikeammalta, sillä Bullsia heikommat joukkueet häviävät pelejään hyvällä tahdilla. Bulls-fanien onkin parasta ristiä kätensä ja toivoa ihmettä arvontapäivänä. Toisaalta, alemmillakin varausnumeroilla saa laatupelaajia, kuten seitsemäntenä varattu Markkanen on hyvin osoittanut.

Ensi yön isäntäjoukkue Boston lähti kauteen mestarikandidaattina, kun se oli hankkinut riveihinsä kaksi korkean profiilin tähtipelaajaa Gordon Haywardin ja Kyrie Irvingin. Hayward loukkaantui jo heti kauden alussa ja Irving on niin ikään sivussa loppukauden ajan. Vaikka Boston pitää itäisen konferenssin kakkospaikkaa hallussaan, ei sitä povata taistelevan mestaruudesta tällä kaudella.

Bostonin katseet on jo siirretty pudotuspeleihin ja se saa vastaansa nälkäisen Bulls-joukkueen. Päävalmentaja Fred Hoiberg on viime aikoina antanut näyttöpaikkoja vähemmän peliaikaa saaneille ja he taistelevat kynsin hampain rosteripaikasta ensi kauden joukkueessa. Hiljattain joukkueen mukaan liittynyt Sean Kilpatrick antoi oivan näytön osaamisestaan Charlottea vastaan takoen peräti 19 pistettä päätösneljänneksellä. Vaikka Bulls on pahasti siipirikkoinen eikä rotaatiopelaajien taso ole verrattavissa Bostonin vastaaviin, niin pelaajat menevät kentälle taistelemaan tulevaisuuden työpaikoistaan. Helppoa iltapuhdetta Bostonille ei ole tiedossa – etenkään jos Markkasen tulikuuma vire saa jatkoa.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 2.30.