Suomalaisvalmentajan joukkue joutuu hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa – ”Aloitamme uuden projektin”

Daniel Jansson valmensi viime kaudella Bundesliigaseura ratiopharm Ulmin akatemiajoukkue OrangeAcademy Ulmin ProA-sarjaan ja joukkueen tehtävänä on erityisesti kasvattaa pelaajia edustusjoukkueen käyttöön. Janssonilla oli jälleen käsissään erittäin nuori joukkue, joka koostui parinkympin molemmin puolin olevista nuorukaisista. Ulmin visiitti ProA:ssa jäi lopulta kauden mittaiseksi.

– Oli aika kaksijakoinen kausi. Jos huonoista asioita lähdetään liikkeelle, niin putoaminen oli tietenkin pettymys. Huomasimme pystyvämme kilpailemaan ja pysymään sarjassa, joten siinä mielessä kausi oli pieni pettymys ja epäonnistuminen. Vastapainoksi voidaan ajatella, että kuinka moni seura antaa nuorille pelaajilleen mahdollisuuden epäonnistua ja kausi varmasti antoi eväitä jatkoa ajatellen. Kaiken kaikkiaan kausi oli jälleen opettavainen ja kiva vuosi, Jansson kertaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka sarjapaikka näytti uhatulta, ei Ulm painanut paniikkinappulaa, vaan jatkoi panostamista omiin pelaajiin.

– Istuimme seuran kanssa tammikuussa yhteen ja mietimme mitä halusimme tehdä ja toisimmeko joukkueeseen pari jenkkiä joiden avulla olisimme varmasti säilyneet sarjassa. Teimme kuitenkin yhteisymmärryksessä päätöksen katsoa homma loppuun asti omilla pelaajillamme.

Oman haasteensa Janssonille toi edustusjoukkueen pelaajatilanne, kun sen miesvajausta jouduttiin paikkaamaan akatemiajoukkueesta. Se asetti myös Janssonin kovan paikan eteen.

– Kausi oli tosi rikkonainen ja haastava. Bundesliigaan iski loukkaantumissuma ja minulla oli välillä 5-7 pelaajaa joita en nähnyt kertaakaan viikon aikana, kun he olivat liigajoukkueen mukana ja he tulivat sitten vain peleihin. Siinä meille tulikin sitten aika monta häviötä putkeen.

Jansson ei jäänyt kauaa murehtimaan putoamista, vaan suuntasi katseet nopeasti eteenpäin.

– Nyt aloitamme taas uuden projektin ProB:stä, jossa joukkueemme tulee koostumaan varmasti pääasiassa vuosina 2000 ja 2001 syntyneistä pelaajista ja aloitamme samanlaisen projektin mikä nyt oli 1997 syntyneiden kanssa. Nyt näitä meidän vanhimpia akatemiapelaajia siirtyy eteenpäin ja siitä lähtien, kun olen ollut tässä projektissa mukana, niin yhdeksän meidän pelaajaa pelaa ensi kaudella täysammattilaisena. Tietyllä tapaa ProB voi sopia meille paremmin ja kasvatamme taas uusia nuoria, jotka kehittyvät siellä pari vuotta, kunnes ovat valmiita taistelemaan takaisin noususta ProA:han ja ottamaan sen seuraavan askeleen taas eteenpäin, luotaa Jansson.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.