Vuoden NBA-tulokkaan titteli kahden kauppa – kuinka korkealla ovat Markkasen osakkeet?

© Kuva: Getty Images

NBA:n runkosarja lähenee loppuaan ja spekulaatiot palkittavista pelaajista käyvät kuumina. Vuoden tulokkaan palkinto on tällä kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä tittelistä kisaavat tasapäin Philadelphia 76ersin Ben Simmons sekä Utah Jazzin Donovan Mitchell.

Simmons oli kesän 2016 ykkösvaraus, mutta joutui jättämään viime kauden kokonaan väliin loukkaantumisen takia. Hän palasi pelikentille tällä kaudella ja on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Simmons on hyvin kokonaisvaltainen pelaaja, joka näkyy hänen hurjasta tilastorivistään: 15,8 pistettä, 8,1 levypalloa, 8,1 syöttöä, 1,7 riistoa ja 0.8 syöttöä. Hän on ensimmäinen tulokaspelaaja sitten Oscar Robertsonin, joka on tilastoinut vähintään 1200 pistettä, 600 levypalloa ja 600 syöttöä kauden aikana. Robertson ylsi temppuun kaudella 1960-61. Simmonsilla on tältä kaudelta 12 tripla-tuplaa, joka on kolmanneksi eniten Russell Westbrookin ja LeBron Jamesin jälkeen.

Australialainen on myös yksi suurimmista syistä miksi Philadelphia istuu tällä hetkellä itäisen konferenssin neljännellä sijalla ja sillä on mahdollisuudet nousta vielä kolmanneksi.

Mitchell oli tämän kesän varaustilaisuuden yksi kovimmista ryöstöistä, sillä hänet varattiin numerolla 13. Hän on kauden edetessä ottanut yhä isompaa roolia ja on tällä hetkellä tulokkaiden pisteykkönen 20,4 pisteen keskiarvolla. Sen päälle tulevat vielä 3,7 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 1,5 riistoa. Hatuiksi hänet vielä kruunattiin NBA:n tämän vuoden donkkikuninkaaksi. Hän on ollut auttamassa Jazzia yllätykselliseen kauteen, sillä monikaan ei povannut siitä pudotuspelijoukkuetta. Se on kuitenkin ollut yksi viime aikojen kuumimmista joukkueista ja paljolti juuri Mitchellin ansiosta.

Vaaka on ollut koko kauden kallellaan Simmonsin suuntaan, mutta Mitchell on kirinyt tuntumaan. Onkin mielenkiintoista nähdä kummalle titteli lopulta menee. Viime vuoden tapaista riman alitusta ei tulla näkemään, kun ykkösnimet loukkaantuivat kesken kauden ja tulokaspystin pokkasi Malcolm Brogdon varsin keskinkertaisilla esityksillä. Vertailun vuoksi Brogdon tilastoi Milwaukeelle keskimäärin 10,2 pistettä ja yhteensä kymmenen pisteen rajan rikkoi yhdeksän pelaajaa. Tällä kaudella vähintään kymmenen pisteen keskiarvolla on heittänyt 13 pelaajaa.

Jonain muuna vuonna Lauri Markkanen olisi myös keskusteluissa mukana, mutta tämän vuoden tulokasluokka on NBA:ssa niin kova, ettei Markkasesta ole Simmonsin ja Mitchellin haastajaksi. Markkasta voidaan pitää kuitenkin hyvällä syyllä ehdottomasti top5-tulokkaana tällä kaudella, joka jo itsessään on täysin käsittämätön suoritus.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.