Ensi yönä paketoidaan Lauri Markkasen debyyttikausi NBA:ssa, kun Ruutu näyttää Chicagon ja Detroitin välisen ottelun suorana lähetyksenä.

Markkasen ensimmäinen kausi NBA:ssa on ollut kaikilla mittareilla menestys. Markkasen tilastot 15,1 pistettä ja 7,5 levypalloa kertovat omalta osaltaan siitä, että jyväskyläläinen on pelannut hienon kauden. Hän on tulokkaiden pisiteissä viidentenä ja levypalloissa kakkosena. On muistettava, että vain kaksi vuotta sitten hän pelasi Suomessa Divari A:ta lukiojoukkueessa keskiarvoinaan 21,6 pistettä ja 7,6 levypalloa. Markkasen kehitys on ollut huimaa ja hän on osoittanut epäilijät vääräksi. Ennen kauden alkua erityisesti USA:ssa epäiltiin Markkasen kovuutta, atleettisuutta sekä puolustus- ja levypallopelaamista, mutta 20-vuotias vaalea jättiläinen on pistänyt jauhot epäilijöiden kurkkuun omalla tekemisellään.

Markkasella on pitkä kausi takanaan, kun 67 NBA-ottelun lisäksi hänellä on alla kesä maajoukkueen kanssa. Ensi yönä hän astelee viimeistä kertaa tällä kaudella NBA-parketeille ennen pientä hengähdystaukoa ja kesä-heinäkuun MM-karsintaotteluita. Nauttikaamme siis vielä kerran, kun siihen on mahdollisuus. Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.