JYVÄSKYLÄ. Chicago Bullsissa jo ensimmäisellä NBA-kaudellaan tähdeksi noussut Lauri Markkanen vaikuttaa pelaajalta ja ihmiseltä, jota ei jännitä mikään. Maanläheinen ja ystävällinen nuori mies tuntuu olevan kuin kotonaan joka tilanteessa – varsinkin silloin, kun hänellä on käsissään koripallo.

Mutta sunnuntaina tilanne oli erilainen. Markkanen oli joutunut olemaan koskematta palloon – no, mitä nyt oli kuulemma kotona vähän pyöritellyt palloa – jo pari päivää. Ja nyt hänen piti astella häntä ehkä kaikista eniten ihailevan yleisön eteen.

Jyväskylä Basket Academyn järjestämä, Lauri Markkasen nimeä kantava koripallokoulu oli kokoontunut kauden päätösturnaukseensa liikuntakeskus Buugin tiloihin. Reilut parisataa pientä korisjunioria osasivat toki odottaa sankariaan käymään paikan päällä, mutta Markkanen itse ei tainnut ihan tietää, mitä odottaa.

– Kumpi jännittää enemmän, mennä tuonne noiden lasten eteen vai pelaaminen 20 000 katsojan edessä NBA:ssa, SuomiKoris.com kysyi Markkaselta tämän mediatilaisuudessa.

– Varmaan mennä tuonne! Markanen naurahti.

– Yleisöön kuitenkin tottuu. Kun peli alkaa, sitä ei edes huomaa. Siellä on vaan tyhjää tilaa korien takana ja enemmän ihmisiä. Sitä on niin keskittynyt peliin, Markkanen sanoi.

”Muistakaa pitää hauskaa”

Markkanen puikkelehti pukukoppikäytäviä pitkin saliin raikuvien ”Lauri, Lauri!” -huutojen saattelemana. Ja toden totta: NBA-tähti oli saamastaan huomiosta silmin nähden häkeltynyt.

– Ei mulla tässä hirveästi ole sanottavaa. On kyllä tosi makeeta olla täällä ja mahtava nähdä, että teitä on näin paljon. Toivottavasti teillä on ollut hauskaa tämän vuoden aikana ja valmentajat on pitäneet teistä huolta. Pitäkää hauskaa lajin parissa ja treenatkaa kovaa, Markkanen sanoi juniorien piirittämänä ja sai raikuvat suosionosoitukset päälle.

Median edessä Markkanen kiitteli vuolaasti koriskoulun ja sunnuntain tapahtuman järjestäjiä sekä muistutti siitä usein unohtuvasta asiasta, joka hänenkin mielestään on urheilussa tärkeintä.

Itsellenikin koris oli noin 15-vuotiaaksi asti pelkästään hauskanpitoa.

– Pitää kiittää järjestäjiä tosi paljon. Itselläni ei ole kauden aikana aikaa tehdä tämän hyväksi juuri mitään, mutta muut ovat tehneet tosi hyvää työtä. Olen tosi iloinen, että pääsin moikkaamaan ja juttelemaan lasten kanssa. Itselleni on tärkeää olla takaisin täällä, Markkanen sanoi synnyinkaupungissaan.

– Toivottavasti lapset pitäisivät hauskaa ja pysyisivät lajin parissa. Sitä kautta tulee treenattuakin enemmän. Itsellenikin – vaikka koris on vieläkin hauskaa – koris oli noin 15-vuotiaaksi asti pelkästään hauskanpitoa. Nautin treenaamisesta niin paljon. Totisemmaksi homma muuttui vasta, kun muutin Helsinkiin ja alkoi olla konkreettisia tavoitteita. Mun mielestä tärkeintä on, että viihtyy treeneissä ja saa kavereita, Markkanen muistutti.

Katso alta videot Lauri Markkasen saapumisesta koriskoululaisten eteen sekä tämän puhe lapsille.

Harri Pirinen

@delharrio10
Ihan ku jotkut olis vähän odottanu... Eilen oli siis @MarkkanenLauri'n nimeä kantaneen @jkl_ba' lasten koriskoulun päätösturnaus Jyväskylässä Liikuntakeskus Buugissa. Oli kyllä mahtava meininki 👍

Harri Pirinen

@delharrio10

Harri Pirinen

@delharrio10
Ihan ku jotkut olis vähän odottanu... Eilen oli siis @MarkkanenLauri'n nimeä kantaneen @jkl_ba' lasten koriskoulun päätösturnaus Jyväskylässä Liikuntakeskus Buugissa. Oli kyllä mahtava meininki 👍
Ja näin hienosti @MarkkanenLauri hoiti oman osuutensa, vaikka vähän taisi jännittää... 😁🏀