Naisten maajoukkueen avainpelaaja taistelee Saksan Bundesliigan voitosta – ”Kaikki pelaajat haluavat voittaa”

© Kuva: fiba.com

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan.

Wasserburg selvitti tiensä finaaleihin vakuuttavalla tavalla. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Hannover kaatui suoraan kahdessa ottelussa ja sama temppu toistui välierissä Herneriä vastaan.

– Olemme pelanneet tosi hyvin joukkueena ja treeneissä on ollut kova intensiteetti. Olemme pystyneet pelaamaan tasaisesti omalla tasollamme. Loukkaantumisten jälkeen meillä on taas koko rosteri mukana ja se on näkynyt harjoituksissa, Holopainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Finaalissa vastaan asettuu Keltern, joka voitti Bundesliigan runkosarjan. Joukkueet kohtasivat toisensa juuri pudotuspelien alla Saksan cupin finaalissa ja Wasserburg kuittasi finaalin nimiinsä selvästi 78-53.

– Innokkain ja odottavin mielin finaaleihin. Keltern on kova joukkue eivätkä cupin finaalin numerot kerro koko totuutta. Pelasimme sarjassa tasaisia pelejä ja molemmat voittivat yhden pelin vieraissa. Kelternillä on laaja materiaali ja he juoksevat hyvin kenttää. He ovat myös isokokoinen joukkue ja ovat vahvoja levypalloissa, Holopainen kuvailee tulevaa finaalivastusta.

Holopainen nostaakin levypallopelaamisen yhdeksi otteluparin avainasiaksi.

– Meidän on pystyttävä pelaamaan aggressiivista puolustuspeliä ja oltava hyviä levypalloissa. Hyökkäyslevypallot ovat olleet yksi meidän heikkouksistamme ja niihin meidän on keskityttävä. Meidän on liikutettava palloa ja puolustettava aggressiivisesti, Holopainen nostaa oman joukkueen teemoja.

Wasserburg on hallinnut Saksan naisten koripallokenttiä viimeiset 15 kautta. Tilillä on yhteensä 11 Saksan mestaruutta ja yhdeksän cupin voittoa. Joukkue ei ole tottunut häviämään ja sen tiedostaa myös Holopainen. Hän ei kuitenkaan ota asiasta paineita.

– Ei entisillä saavutuksilla ole niinkään joukkueelle merkitystä, sillä joukkueessa on vain kaksi pelaajaa, jotka ovat ennen voittaneet täällä mestaruuden. Kaikki pelaajat haluavat voittaa. Faneilla odotukset ovat tietenkin korkealla ja heille kelpaa ainoastaan mestaruus. Me vain keskitymme omaan tekemiseemme. Meillä on kuitenkin eri jengi ja eri valmentaja kuin aikaisemmin.

Wasserburg on noin 13 000 asukkaan kaupunki eteläisessä Saksassa Itävallan rajan kupeessa. Naisten koripallojoukkue on kaupungin ylpeys, joka näkyy ja kuuluu pienellä paikkakunnalla.

– Fanit auttavat tosi paljon. Olemme kaupungin ylpeys ja pelaajat tunnistetaan katukuvassa. Fanit matkustavat myös busseilla vieraspeleihin ja aina rummut mukana. He ovat meille todellakin kuudes pelaaja, Holopainen kehuu.

Finaalisarja pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalit alkavat perjantaina 27.4. ja mestari ratkeaa viimeistään 6.5. pelattavassa viidennessä finaalissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.