Porvoon Tarmossa Divari A:ta hurjilla tilastoilla pelannut 18-vuotias Michael Besselink on vaihtanut ensi kauden yliopistokseen Binghamtonin. Aiemmin suullisesti Maristin yliopistoon sitoutunut Besselink veisteli Tarmolle päättyneellä kaudella keskimäärin 16,3 pistettä, 5,2 levypalloa ja 2,7 syöttöä.

Ennen Tarmoon siirtymistään Wartti Basketin kasvatti kolusi nuorten SM-sarjoja kasvattajaseuransa lisäksi MaSussa ja Helsinki Rocksissa. Uusi opinahjo Binghamton pelaa NCAA:n ykkösdivisioonassa America East -konferenssia, josta ”Bearcats” on edennyt NCAA:n lopputurnaukseen kertaalleen vuonna 2009.

– Vähän yli kuukausi sitten Maristin koko valmennus sai potkut. Valitsin alun perin Maristin juuri sen takia, kun tykkäsin valmentajista. Kun he lähtivät, niin tuntui siltä, että on aika etsiä toista paikkaa, Besselink kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Aika monta koulua alkoi soittelemaan. Binghamton otti nopeasti yhteyttä, osoitti paljon kiinnostusta ja heidän valmentajista tuli heti hyvä olo. Binghamton on nouseva koulu, paljon potentiaalia ja näytti siltä, että siellä on mahdollisuudet saada heti peliaikaa.