New Orleans Pelicans piti ottelusarjan Golden Statea vastaan elossa joukkueiden edelliskohtaamisessa kaventaen ottelusarjan tilanteeseen 2-1. Sunnuntai-iltana Pelicans hakee ottelusarjalle tasoitusta.

New Orleans pystyi tiivistämään puolustustaan pitäen Golden Staten 100 pisteessä edelliskohtaamisessa. Golden State heitti huonommin ja se näkyi heti tulostaululla. New Orleans on dominoinut Anthony Davisin johdolla otteluparin levypalloja ja hyökkäykseen on helpompi lähteä, kun pallon nappaa ilmasta kuin sukasta. Yksi merkittävä tilastoero joukkueiden välillä kuitenkin edelleen säilyi. Golden State pääsi vapaaheittoviivalle 26 kertaa ja New Orleans vain 12 kertaa. Se huomioon ottaen New Orleansin 19 pisteen voitto kolmannessa ottelussa oli entistä vakuuttavampi.

New Orleansin voimakaksikko Davis ja Jrue Holiday ovat tärkeimmät yksittäiset tekijät joukkueen menestykselle, mutta ei sovi unohtaa maagisen pelisilmän omaavaa Rajon Rondoa. Kapellimestari taituroi viime ottelussa peräti 21 syöttöä. Vertailun vuoksi hyvin syöttävänä ja palloa liikuttelevana joukkueena tunnettu Golden State sai kasaan yhteensä 22 syöttöä.

Oman mausteensa ottelupariin tuo myös Rondon ja Golden Staten Draymond Greenin jatkuva nokkapokka. Green tunnetaan yhtenä NBA:n ärsyttävimmistä pelaajista, jolla on taito päästä vastustajien ihon alle välillä hieman kyseenalaisillakin keinoilla. Tässä otteluparissa on ottanut silmätikukseen nimenomaan Rondon. Kaksikko on jo muutamaan otteeseen ottaneet verbaalisesti kovaa yhteen, mutta kokenut Rondo on pystynyt pitämään malttinsa ja keskittymään pelaamiseen.

Mikäli New Orleans saa pidettyä saman tahdin yllä kuin edellispelissä, saattaa karavaani matkata vielä kerran kaupunkiin. Toisaalta voidaan odottaa, että joku Golden Staten tähtikolmikosta nousee jälleen esiin ja täräyttää huippupelin päästessään kuumaksi. Klay Thompson oli tähtikolmikon paras viime ottelussa 26 pisteellä, mutta Kevin Durant ja Stephen Curry jäivät heille vaatimattomampiin 22 pisteen ja 19 pisteen saldoihin. Ottelu oli Currylle vasta toinen polvivamman jäljiltä ja hiljalleen ruoste kuitenkin alkaa häipyä ja peliminuutit kasvaa. Se ei luonnollisestikaan ole New Orleansille hyvä uutinen.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 22.30.