Jatkuuko LeBron-show ensi yönä?

© Kuva: Getty Images

Cleveland Cavaliersilla on sauma pistää ottelupari Toronto Raptorsia vastaan pakettiin ensi yönä, kun joukkueet kohtaavat neljännen kerran itäisen konferenssin välierässä. Clevelandilla on Ruudun TV-ottelussa mahdollisuus ottaa neljäs voitto ja varmistaa jatkopaikkansa.

LeBron Jamesin esitykset pudotuspeleissä ovat jättäneet koripalloa seuraavat haukkomaan henkeään. Hän on tilastoinut keskimäärin 34,8 pistettä, 9,5 levypalloa ja 8,8 syöttöä tämän kauden pudotuspeleissä. Hän on kannatellut Clevelandia koko pudotuspelien ajan ja vastustajalle täysin pitelemätön. 33-vuotiaana hän pelaa kenties uransa parasta koripalloa tällä hetkellä.

Vielä Indianaa vastaan hän käytännössä yksin raivasi joukkueen jatkoon, mutta Torontoa vastaan hän on saanut apuja erityisesti Kevin Lovelta. Kahdessa edellisottelussa Love on nostanut profiiliaan kirjauttamalla keskimäärin 26 pistettä ja 13,5 levypalloa. Se on huomattava parannus Indianan ottelusarjaan, jossa hän tilastoi keskimäärin 11,4 pistettä ja 9,3 levypalloa yltäen parhaimmillaan 19 pisteeseen. Yksi NBA:n kaikkien aikojen parhaista kolmen pisteen heittäjistä Kyle Korver on niin ikään äitynyt hyvään heittovireeseen upottaessaan kolmen pisteen heittonsa 50 prosentin tarkkuudella, kun Indianaa vastaan upposi 40 prosentin sihdillä.

Cleveland on ollut Torontolle melkoinen peikko pudotuspeleissä viimeisten vuosien aikana. Cleveland pudotti Toronton jatkosta kahtena edelliskautena ja on voittanut joukkueiden pudotuspelikohtaamisista nyt jo yhdeksän peräkkäin. Cleveland on voittanut myös kaikki pelit huomioon ottaen 14 joukkueiden 16 edellisottelusta. Kotikentällään sen saldo on joulukuusta 2014 11-1. Tilastojen valossa Torontolle ei siis ole paljon luvassa ensi yönä.

Toronton esitykset Clevelandia vastaan ovat olleet pettymys, sillä itäisen konferenssin ykkösen odotettiin pystyvän haastamaan Cavs tosissaan. Toista peliä lukuun ottamatta pelit ovatkin olleet tiukkoja, mutta vaaka on kääntynyt joka kerta Clevelandin puoleen. Kun James on pystynyt nostamaan tasoaan, niin Toronton tähtipelaaja DeMar DeRozan on jäätynyt pahasti. Kun hän vielä Washingtonia vastaan iski 26,7 pisteen keskiarvolla ja kolmasti yli 30 pistettä, on hän Clevelandia vastaan jäänyt 18,0 pisteen keskiarvoon. Viime ottelussa hän oli kuutamolla sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja niinpä päävalmentaja Dwane Casey istutti tähtipelaajaa ottelun lopun penkillä. DeRozan kasasi ottelussa ainoastaan kahdeksan pistettä 3/12 pelitilanneheitoilla ja hänen +/- -tilasto oli selkeästi joukkueen heikoin. DeRozanin hiipuessa, on Kyle Lowry ottanut isompaa roolia ja heitti edellispelissä 27 pistettä ja ottelusarjan keskiarvo on 22,0. Mikäli Toronto mielii millään tavalla haastaa vahvassa lennossa olevaa Clevelandia, on DeRozanin pystyttävä nostamaan tasoaan. Muuten tappioputki kasvaa kymmeneen ja kesälomat kutsuvat.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.30.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta