Hallitseva Korisliigan MVP, alkuvuonna ruotsalaisesta Jämtlandista KTP-Basketiin siirtynyt pelinrakentajaveteraani Antto Nikkarinen, 27, jatkaa kotkalaisjoukkueessa. 185-senttinen Pussihukkien kasvatti on solminut KTP:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Sopimuksesta uutisoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.

– Saimme hyvän pelimiehen, joka toi joukkueeseen jo viime kaudella selkeää ryhtiä. Maajoukkuemiehiä ei ihan joka Korisliiga-joukkueesta löydy, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoo Kymen Sanomien uutisessa.

– Antto on maamme kärkitakamiehiä, josta kertoo myös Korisliigan viime kauden MVP-valinta. Hän tuo joukkueeseen kokemusta ja pelinjohtotaitoa, joita tarvitaan, jos haluamme menestyä, KTP:n tuore päävalmentaja Tomi Kaminen kertoo.

Nikkarinen liittyi KTP-Basketiin kesken talven 2018. Alkukaudella Nikkarisella oli vaikeuksia sopeutua ruotsalaisjoukkueensa Jämtlandin vaatimaan vauhtipeliin. Kotkassa Nikkarinen sai huomata KTP:nkin pyrkivän nopeuttamaan peliään.

– Loppukauden materiaali sopi vauhtipeliin, joten se oli eri asia kuin Ruotsissa. Kotkassa hoidettiin kaikki asiat kentän ulkopuolella hyvin ja minut otettiin myös joukkueessa heti isoon rooliin, Nikkarinen pohtii.

– Olemme puhuneet Kamisen kanssa puolen kentän hyökkäämisestä ja miten saamme siihen lisää mielikuvitusta. Haluamme olla erilaisia kuin muut joukkueet. Kiva päästä rakentamaan sitä alusta asti.

Nikkarisen ja päävalmentaja Kamisen lisäksi joukkue on sorvannut sopimukset Michael Poundsin ja Janne Lehtorannan kanssa.